sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 02.07.2021 16:42:05

NORO! MATEJ MOHORIČ s predstavo ZA ANALE do etapne zmage na TOURU!

Profimedia
Matej Mohorič je v velikem slogu dobil sedmo etapo Dirke po Franciji.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je zmagovalec najdaljše etape na letošnji Dirki po Franciji. Od Vierzona do Le Creusota (249,1 km) je bil 26-letnik iz Podblice najboljši iz ubežne skupine 29 kolesarjev, v ozadju pa sta v boju za rumeno majico precej časa izgubila Tadej Pogačar in Primož Roglič. Slednji je celo izgubil stik z glavnino.

Padca v prvi in tretji etapi sta očitno pustila velike posledice, saj 31-letni Kisovčan (Jumbo-Visma) ni mogel slediti ritmu na zadnjem zahtevnejšem vzponu v najdaljši etapi. Na koncu je zaostal 9:03 minute.

Nekaj mest je v boju za rumeno majico izgubil tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se je v cilj pripeljal v razredčeni glavnini 5:15 minute za zmagovalcem Mohoričem (Bahrain Victorious). V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix). Drugi je Belgijec Wout van Aert (Jumbo-Visma) z zaostankom 30 sekund. Najboljši Slovenec je v skupnem seštevku zdaj Mohorič (Bahrain Victorious) na četrtem mestu (+3:09), Pogačar pa je peti (+3:43). Roglič je z zaostankom 9:11 sekund izpadel iz najboljše trideseterice.


Mohorič, državni prvak v cestni preizkušnji, je s 13. zmago v karieri dopolnil zbirko etapnih zmag na največjih pentljah. Leta 2017 je dobil najdaljšo etapo Dirke po Španiji (207 km), leto kasneje pa je bil najboljši v prav tako najdaljši etapi Dirke po Italiji (244 km).

Tudi tokrat si je posebej označil najdaljšo etapo Toura in postal tretji Slovenec z etapno zmago na največji kolesarski dirki. Štiri etapne zmage ima Pogačar, tri pa Roglič.

Obenem je Mohorič oblekel tudi pikčasto majico najboljšega hribolazca, potem ko je v zadnji tretjini današnje trase osvojil vse gorske cilje.

V soboto bo na vrsti prva prava gorska etapa od Oyonnaxa do Le-Grand-Bornanda (150,8 km).

Članki iz rubrike