sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

sta
sta
0 27.06.2021 17:54:02

POGAČAR in ROGLIČ sta spet pokazala, KAKO MOČNA STA! V dramatičnem finišu je rumena majica dobila NOVEGA LASTNIKA!

Reuters
Druga etapa Toura je postregla z dramatičnim zaključkom.

Etapa se je končala na vrhu Mur-de-Bretagne, kamor je najhitreje privozil Mathieu Van der Poel, ki je tudi 'slekel' Julian Alaphilippa in prevzel rumeno majco. Takoj za Nizozemcem sta v cilj prispela Tadej Pogačar in Primož Roglič, pri čemer je prvemu pripadel obračun za drugo mesto v etapi.

Šestindvajsetletni član Alpecin-Fenixa ima v skupnem seštevku osem sekund naskoka pred danes petim Julianom Alaphilippom (Deceuninck-Quick-Step), na tretje mesto pa se je prebil Pogačar (UAE Team Emirates), ki zaostaja 13 sekund, četrti je Roglič (Jumbo-Visma), ki za mlajšim rojakom zaostaja vsega sekundo.

Etapa je bila tokrat mirnejša od sobotne prve, v kateri je prišlo do dveh množičnih padcev. Glavnina ni imela težav z nespametnimi gledalci ob cesti, v ospredje pa so po slabih 20 km pustili šest ubežnikov. Ti so pobirali točke za pikčasto majico najboljšega hribolazca, najbolj vztrajna sta bila Belgijec Edward Theuns (Trek-Segafredo) in Francoz Jeremy Cabot (TotalEnergies).


Glavnina ju je ujela 17 km pred ciljem oziroma tik pred prvim prečkanjem ciljnega vzpona Mur-de-Bretagne, na katerem so podelili nekaj bonifikacijskih sekund.

Po nekaj 100 metrih vzpona je pobegnil Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix) in si priboril osem bonifikacijskih sekund, tik pred črto pa sta Alaphilippa, ki je skušal priti do dodatnih sekund, ugnala prav Pogačar in Roglič. Osvojila sta pet oz. dve bonifikacijski sekundi.

Podoben razplet je bil tudi v cilju. Van der Poel je takrat čakal nekoliko dlje in se odpeljal tekmecem. V boju za drugo mesto pa je bil Pogačar znova hitrejši od Rogliča, oba pa sta v primerjavi s sobotnim zmagovalcem Alaphilippom pridobila nekaj sekund.

V ponedeljek bo na sporedu sprinterska etapa med Lorientom in Pontivyjem (182,9 km), na kateri bo morebiti dejavnik tudi bočni veter.

Članki iz rubrike