kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.06.2021 18:10:04

Carapazu Dirka po Švici

Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos) je skupni zmagovalec 84. izvedbe kolesarske Dirke po Švici. Ekvadorec je zadnjo, osmo etapo končal na petem mestu, njegov prvi zasledovalec, Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education - Nippo), pa na sedmem, tako da je zadržal 17 sekund prednosti.

Etapo, ki je potekala v okolici Andermatta in je bila dolga 159,5 kilometra, je dobil Švicar Gino Mäder (Bahrain - Victorious). Ta je vodilno skupino napadel na zadnjem vzponu in nato v spustu do cilja kolesaril s Kanadčanom Michaelom Woodsom (Israel Start-Up Nation) ter ga ugnal v ciljnem sprintu.

Tretje mesto je zasedel Italijan Mattia Cattaneo (Deceuninck - Quick Step), ki je zaostal devet sekund, toliko kot tudi Carapaz, zmagovalec Dirke po Italiji 2019, in Uran.



Skupno tretje mesto je pripadlo Dancu Jakobu Fuglsangu (Astana), ki je na koncu zaostal 1:15 minute. Tretji pred zadnjo etapo je bil sicer Francoz Julian Alaphilippe, ki pa je zapustil dirko zaradi rojstva svojega prvorojenca.

Švicarsko preizkušnjo pa je končal edini slovenski predstavnik na dirki Domen Novak (Bahrain Victorious). Danes je bil 91., skupno pa 101.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike