mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(KZS/sta)
(KZS/sta)
0 01.06.2021 12:22:36

Maestriju slovenske ceste ustrezajo

Mirco Maestri
alesfevzer.com
Mirco Maestri (Bardiani-CSF-Faizane) je zmagovalec velike nagrade Gorenjske (UCI 1.2), ki je v dolžini 173,6 kilometra potekala med Kamnikom in Cerkljami na Gorenjskem.

Maestri je na novi dirki (Kolesarska zveza Slovenije jo je organizirala prvič), dobil sprint ubežne skupine, ki je imela na cilju 13 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Italijanu dirkanje v Sloveniji očitno več kot ustreza, saj je zmagal že februarja na veliki nagradi slovenske Istre. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Felix Ritzinger, tretji je bil Čeh Michal Chlegel, četrti pa kot najboljši Slovenec kolesar Adrie Mobila David Per, nekdanji tekmovalec najvišje ravni, ki je vozil za Bahrain.

"Malce nepričakovano sem se znašel v begu tako zgodaj. Složni smo bili do zadnjih pet kilometrov, varčeval sem moči za sprint, vendar se mi na koncu ni povsem izšlo. Bil sem četrti, a vseeno je to dobra popotnica za Dirko po Sloveniji," je nastop ocenil tokrat najboljši slovenski kolesar.

Per je bil edini Slovenec med najboljšo deseterico, od 12. do 15. mesta so se zvrstili Robert Jenko (mebloJOGI Pro-concrete), Gorazd Per (Union Raiffeisen), Gašper Katrašnik (Adria Mobil) in Andi Bajc (Felbermayr – Simplon Wels). 

Galerija

Članki iz rubrike