reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.05.2021 19:46:03

Žakljeva na repu uvrščenih v sprinterskem krosu

Nikola Miljković
Slovenska kolesarka Tanja Žakelj je na sprinterski tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Češkem Novem Mestu zasedla 38. mesto. Nastopilo je 39 tekmovalk. V nedeljo bosta na sporedu še olimpijska krosa v moški in ženski članski konkurenci, mladinci bodo dejavni v soboto. Skupaj na Češkem nastopa osem Slovencev.

Pri članih bo v olimpijski disciplini nastopil Rok Naglič, pri ženskah pa Žakljeva. Slovenske barve bo med mladinkami zastopala Vita Movrin, pri mladincih pa Jaka Klemenčič, Jaka Starman, Blaž Zle, Matjaž Lozar in Matic Kranjec Žagar.


Spored tekmovanja v Novem Mestu se je začel s sprinterskima tekmama najboljših 40 tekmovalk in tekmovalcev. Pri ženskah je zmagala Američanka Halley Batten. Druga je bila Francozinja Loana Lecomte, tretja pa Švedinja Jenny Rissveds.

Pri moških sta v ciljem sprintu za zmago obračunala sicer tudi zvezdnika cestnega kolesarstva, Nizozemec Mathieu van der Poel in Britanec Tom Pidcock. Za dolžino kolesa je bil hitrejši van der Poel. Tretji je bil Francoz Jordan Sarrou.

Članki iz rubrike