Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.05.2021 18:25:01

Ewanu še druga etapa na Giru, Mohorič 16.

Reuters
Avstralski kolesar Caleb Ewan je dobil drugo etapo na letošnji Dirki po Italiji. Šestindvajsetletnik iz Sydneyja je v ciljnem sprintu glavnine ugnal drugega Italijana Davideja Cimolaija in tretjega Belgijca Tima Merlierja. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na 16. mestu.

V skupnem seštevku po sedmih etapah še naprej vodi Madžar Attila Valter (Groupama-FDJ), ki je najboljši tudi v razvrstitvi mladih kolesarjev. Drugo mesto v skupnem seštevku drži Belgijec Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) z zaostankom 11 sekund, tretji pa je Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers). Za vodilnim zaostaja 16 sekund.

Mohorič in Jan Tratnik (Bahrain Victorious) sta po zahtevni četrtkovi etapi danes varčevala moči za naslednje dni, ko bosta poskušala pustiti pečat med ubežniki. Danes je v času glavnine Mohorič zasedel 16. mesto, Tratnik pa je bil 149. z zaostankom 1:48 minute.


Sedma etapa od Notaresca do Termolija je bila z izjemo hitrega zaključka precej mirna. Glavnina je v beg spustila tri kolesarje, a jih držala na varni razdalji. Ubežniki so imeli največ pet minut naskoka, glavnina pa jih je ujela 17 km pred Termolijem.

Tam so nato sprinterske ekipe obračunale za položaje na cesti, v zaključku pa je bil tudi nekoliko navkreber najmočnejši Ewan (Lotto Soudal). Dosegel je 49. zmago v karieri, drugo na letošnjem Giru, potem ko je bil najboljši že v peti etapi od Modene do Cattolice. To je bila enajsta zmaga Avstralca na velikih tritedenskih dirkah.

V soboto kolesarje čaka 170 km dolga etapa od Foggie do zahtevnega zaključka na Guardio Sanframondi. Sprva se bodo 50 km pred ciljem povzpeli na Bocca Della Selvo (18,9 km/4,6 %), nato pa sledi dolg spust do Castelvenera pred zaključnim, trikilometrskim vzponom do cilja etape.

Značke: kolesarstvo, giro, italija

Članki iz rubrike