Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.05.2021 16:34:41

Velik ROGLIČEV in POGAČARJEV tekmec ODPOVEDAL NASTOP na olimpijskih igrah

Profimedia
Francoski kolesarski zvezdnik Julian Alaphilippe se je odpovedal nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo od 23. julija do 8. avgusta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Svetovni prvak iz lanske Imole je odločitev sporočil na družbenih medijih.

Osemindvajsetletni kolesar ekipe Deceuninck-Quick-Step se je odločil, da se bo posvetil ciljem v zadnjem delu sezone po olimpijskih igrah. Na njih bo moška cestna dirka na sporedu 24. julija, vožnja na čas pa 28. julija.


"To je bila osebna in premišljena odločitev. Moral sem sprejeti zahtevno odločitev glede na zastavljene cilje v zadnjem delu sezone. S ponosom bom oblekel francoski dres na svetovnem prvenstvu," je zapisal Alaphilippe na Instagramu in Twitterju.

Alaphilippe je v tej sezoni slavil dvakrat, pred Primožem Rogličem je osvojil Valonsko puščico, dobil pa je tudi drugo etapo letošnje preizkušnje od Tirenskega do Jadranskega morja. Na njej je na koncu slavil Tadej Pogačar, ki je francoskega zvezdnika med drugim ugnal tudi na prestižni dirki Liege–BastogneLiege.

Članki iz rubrike