Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku/STA
ku/STA
0 13.05.2021 17:48:25

STROJ! Kako bi bilo drugače! Tudi 6. etapa GIRA z močnim SLOVENSKIM PRIDIHOM!

PROFIMEDIA
Kolesarji Bahrain Victoriousa so le dan potem, ko so zaradi padca izgubili kapetana Mikela Lando, zabeležili briljantno zmago v šesti etapi kolesarske dirke po Italiji. Etapo od Grotte di Fasassija do Ascoli Picena je z begom dobil njihov član, Švicar Gino Mader, za njegovo zmagoslavje pa ima največ zaslug slovenski kolesar Matej Mohorič.

Mohorič je namreč z Maderjem že po 30 kilometrih 160 kilometrov dolge etape napadel, bil najprej v osem, nato pa še v štiričlanski ubežni skupini. Večinoma je narekoval močan ritem, dobil tudi drugi od treh gorskih ciljev, pred zadnjim vzponom pa Maderja pustil dovolj spočitega, da je Švicar v cilj prišel z 12 sekundno prednostjo in zabeležil drugo zmago v profesionalni karieri.

"Včeraj smo bili potrti, danes se veselimo. Po tako popolni etapi, v kateri smo briljantno izpolnili taktične zamisli, ni kaj veliko za povedati. Za nami je perfekten dan, zelo smo veseli," je takoj po etapi za eurosport dejal Mohorič.



V skupini favoritov je imel največ moči Kolumbijec Egan Bernal, ki je tako zasedel drugo mesto in se prebil na tretje mesto v skupnem seštevku. V tem presenetljivo vodi Madžar Attila Valter (Groupama-FDJ), ki ima 11 sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom ter 16 pred Bernalom. Valter je postal prvi Madžar, ki si je prislužil majico vodilnega na eni izmed treh največjih večdnevnih dirk.

Mohorič je do cilja sicer popustil, med najboljšimi tokrat ni bilo niti Jana Tratnika.

Članki iz rubrike