Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 29.04.2021 08:22:31

Srečala sta se iz oči v oči! Povzročitelj GROZLJIVE nesreče razkril podrobnosti, posredoval je ...

Profimedia
Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen, ki je lani na dirki povzročil nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval njegov rojak in sprinterski tekmec Fabio Jakobsen, se je pred 14 dnevi z njim srečal. Kot je sam dejal, naj vsebina pogovora ostane skrivnost, zatrdil pa je, da je bilo srečanje prijateljsko, na njem naj bi čustveno razčistila stvari.

"Prvi stik je bil z njegovim očetom, ki mi je vrnil prijateljska sporočila. Oče je bil tudi posrednik pri najinem srečanju. To je bilo čustveno, na njem sva razbremenila najini srci. Najbolj sem vesel, da že lahko tekmuje, tudi sam pa se vračam na dirke," je za Sporzo dejal Groenewegen.


Groenevegnu se je iztekla kazen zaradi povzročitve nesreče, tako da bo nastopil na Dirki po Italiji, Jakobsen pa je že tekmoval na Dirki po Turčiji. Kolesar ekipe Jumbo-Visma, ki je nekaj časa prejemal grožnje s smrtjo in ga je morala ščititi policija, pravi, da je za Giro dobro telesno pripravljen, skrbi pa ga psihološka pripravljenost. Kako ga bo sprejel peloton, ne ve, pripravljen pa je na vse.

"Najbrž bodo taki, ki me bodo še naprej obsojali, in taki, ki me bodo sprejeli prijazno. To povsem razumem, sprejel bom vsaka čustva," je dejal Groenewegen.

Članki iz rubrike