princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

pivo Odkrito.si

O moj bog, to se zgodi s pivom!

Domen Kumer Njena.si

Kam je pobegnil Domen Kumer?

sta
sta
0 28.04.2021 17:33:57

Roglič se bo pred Tourom več posvetil treningu kronometra

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič do začetka Dirke po Franciji ne bo več tekmoval. Eden od šefov njegove ekipe Jumbo-Visma, nekdanji nizozemski kolesar Mathieu Heijboer, je francoskemu športnemu dnevniku L'Equipe potrdil, da se bo po počitku na treningu precej več posvečal vožnji na čas.

Zasavec in njegovi šefi se namreč hočejo izogniti dogodku z lanske dirke, na kateri je skupno zmago izgubil na zaključnem kronometru, ko ga je Tadej Pogačar premagal za minuto in 56 sekund.

"Primož je lani padel na Kriteriju Dauphine, posledica tega je bila, da šest tednov ni bil na kolesu za kronometer, kar je bil ogromen primanjkljaj. Temu se želimo letos izogniti. Veliko se bo posvečal tej kolesarski prvini, ki bi lahko odločila Tour, pa tudi na olimpijskih igrah v Tokiu želi v vožnji na čas napasti kolajne. Na treningih bo ves čas nekdo z njim, da ga bo opozarjal na držo na kolesu," je dejal Heijboer, ki je prav tako razkril, da bo Roglič najprej tri tedne preživel v španski Sierri Nevadi, zaključne priprave za Tour in olimpijske igre v Tokiu pa bo opravil v Tignesu, kjer so ceste primerne tudi za trening kronometra.


Na Touru bosta letos na sporedu dva kronometra, prvi v peti etapi bo dolg 27, drugi v 20. etapi pa 31 kilometrov. Traso obeh si je Roglič že ogledal.

Članki iz rubrike