Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 28.04.2021 17:33:57

Roglič se bo pred Tourom več posvetil treningu kronometra

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič do začetka Dirke po Franciji ne bo več tekmoval. Eden od šefov njegove ekipe Jumbo-Visma, nekdanji nizozemski kolesar Mathieu Heijboer, je francoskemu športnemu dnevniku L'Equipe potrdil, da se bo po počitku na treningu precej več posvečal vožnji na čas.

Zasavec in njegovi šefi se namreč hočejo izogniti dogodku z lanske dirke, na kateri je skupno zmago izgubil na zaključnem kronometru, ko ga je Tadej Pogačar premagal za minuto in 56 sekund.

"Primož je lani padel na Kriteriju Dauphine, posledica tega je bila, da šest tednov ni bil na kolesu za kronometer, kar je bil ogromen primanjkljaj. Temu se želimo letos izogniti. Veliko se bo posvečal tej kolesarski prvini, ki bi lahko odločila Tour, pa tudi na olimpijskih igrah v Tokiu želi v vožnji na čas napasti kolajne. Na treningih bo ves čas nekdo z njim, da ga bo opozarjal na držo na kolesu," je dejal Heijboer, ki je prav tako razkril, da bo Roglič najprej tri tedne preživel v španski Sierri Nevadi, zaključne priprave za Tour in olimpijske igre v Tokiu pa bo opravil v Tignesu, kjer so ceste primerne tudi za trening kronometra.


Na Touru bosta letos na sporedu dva kronometra, prvi v peti etapi bo dolg 27, drugi v 20. etapi pa 31 kilometrov. Traso obeh si je Roglič že ogledal.

Članki iz rubrike