volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 22.04.2021 12:46:55

Kar so naredili POGAČAR in kolegi po sredinem šoku, je NORO! Za trening so se odpravili na ...

Profimedia
Tadej Pogačar po izključitvi z dirke Valonska puščica ni miroval.

V sredo se nam je obetal pravi slovenski kolesarski praznik, saj bi se morala na dirki Valonska puščica pomeriti najboljša kolesarja sveta Tadej Pogačar in Primož Roglič. Toda po novici, da sta bila v taboru arabske ekipe UAE Team Emirates dva člana pozitivna na koronavirus, je postalo jasno, da se to ne bo zgodilo.

Pogačar je v skladu s (precej strogimi) pravili s kolegi ostal brez dirke v Belgiji, čeprav so bili od prvega do zadnjega že vsi cepljeni, ob tem pa ne gre zanemariti dejstva, da so bili po dveh pozitivnih primerih vsi še enkrat dodatno testirani, prav vsi rezultati pa so bili negativni.



Vsekakor je bil to boleč udarec za ekipo, ki je z Marcom Hirschijem in Pogačarjem merila na zmago, vsi pa so se po izločitvi podali na samostojno 'dirko'. Pogačar se je z moštvenimi kolegi podal na 209 kilometrov dolgo pot in prevozil še nekaj kilometrov več kot njegovi tekmeci na Valonski puščici (193,6 kilometra). Mimo Bastogna so kolesarili do Liega, kjer bo v nedeljo na sporedu še ena belgijska klasika LiegeBastogneLiege.

Kot je Pogačar objavil na družbenem omrežju za vse ljubitelje športa, je na tej poti naredil več kot 3700 višinskih metrov, dobrih šest ur pa je vozil s povprečno hitrostjo 34 kilometrov na uro. Dober trening, kajne?

Značke: pogačar, uae

Članki iz rubrike