pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 21.04.2021 16:04:05

Še ena izjemna predstava PRIMOŽA ROGLIČA, toda...

Profimedia
... toda tokrat se je našel nekdo, ki je bil boljši. Primož Roglič je na klasiki Valonska puščica osvojil drugo mesto.

Valonsko puščico je še tretjič v karieri dobil Julian Alaphilippe, aktualni svetovni prvak (p)ostaja kralj ikonskega Mur de Huy. Francoz je Slovenca, ki je v zaključku napadel kot prvi, ujel ter prehitel nekaj deset metrov pred ciljem. V svojem petem nastopu na Valonski puščici je še tretjič slavil, na preostalih dveh dirkah pa je bil drugi. 

Osemindvajsetletni Francoz se je tako delno oddolžil Rogliču za zmago na lanski dirki Liege - Bastogne - Liege, ko je svetovni prvak prehitro proslavljal (kasneje je bil zaradi oviranja v sprintu diskvalificiran), po desni strani pa ga je takrat za največjo enodnevno zmago prehitel Roglič.

Tokrat je 31-letni Kisovčan v ospredju čakal na pravi trenutek za napad, to pa se je zgodilo 400 metrov pred ciljem na najbolj strmem delu vzpona Mur de Huy (1,2 km/10,4 %). Slovenski as si je nabral že lepo prednost, Alaphilippe pa ga je počasi a zanesljivo lovil, v zadnjih 75 metrih pa ga po levi strani tudi prehitel in slavil še tretjič na valonski puščici.

Rogliču v uteho ostaja drugo mesto, tako francoski kot slovenski zvezdnik pa sta bila v cilju precej hitrejša od drugih. Tretje mesto je osvojil Španec Alejandro Valverde (Movistar) z zaostankom šestih sekund.

Na današnji klasiki žal ni nastopil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Kot so pred začetkom sporočili iz Pogačarjeve ekipe, ki je sicer v celoti cepljena, se je morala odpovedati nastopu zaradi dveh pozitivnih testov na novi koronavirus.

Članki iz rubrike