mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(šd)
(šd)
0 20.04.2021 12:11:17

Slovenski kolesarski mladci blesteli v Italiji

Maks Cvjetičanin se je veselil zmage med starejšimi mladinci.
LAWRENCE LOLLO COZZUTTO
Pretekli konec tedna so bili kolesarji v mladinskih kategorijah in kategoriji do 23 let v Italiji ter zabeležili sijajne rezultate. Zmage se je med starejšimi mladinci veselil Maks Cvjetičanin (KK Kranj).

Starejši in mlajši mladinci so nastopili na dirki Memorial Roberto Toffoletti blizu Vidma. Za uspeh dneva je poskrbel Maks Cvjetičanin, ki je v konkurenci starejših mladincev najhitreje opravil z 99,6 kilometra dolgo progo in visoko dvignil roke v znak zmage.

"Že približno tri kroge do cilja sem bil na robu, nekajkrat sem za las obdržal stik z najhitrejšimi, a tudi nihče izmed ostalih ni bil v premoči, saj se je glavnina vedno nekoliko ustavila. Ko nas je v zadnjem krogu čez klanec ostalo le osem, sem začel upati na dobro uvrstitev. Čeprav sem zaupal vase, si na startu nisem predstavljal, da bi bil lahko med kolesarji, ki bodo krojili razplet dirke," je po dirki dejal za spletno stran kluba in dodal: "Presenečen sem bil, da nas je glavnina ujela tik pred ciljem, a sem uspel obdržati dobro pozicijo pred zaključnim ovinkom. Če se ne bi zgodil padec, bi ob dobrem razpletu zaključil med peterico, tako pa sem se po levi strani izognil gneči. Težko opišem, kako vesel sem bil po cilju, to je moja druga zmaga, prva v Italiji in bo odlična popotnica za nadaljevanje sezone."

Deseto mesto je osvojil Natan Gregorčič (Pogi Team Generali). Uspeh ni izostal niti pri mlajših mladincih, kjer so bili v ospredju člani novomeškega kluba Adria Mobil. Z drugim mestom se je izkazal Žak Eržen, na četrtem pa je 55 kilometrov dolgo dirko končal Anže Ravbar.

Mlajši člani (do 23 let) so v nedeljo nastopili na 14. trofeji San Vendemiana, mesteca blizu Trevisa. Na zahtevni, 179,6 kilometra dolgi progi se je s petim mestom (v cilj je prišel v času zmagovalca) najbolj izkazal Kristjan Hočevar, član novomeškega kluba Adria Mobil, ki pa je tokrat nastopil kot član slovenske reprezentance. Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic) je bil 18., Nik Čemažar (Slovenija/ KK Kranj) 29., Aljaž Colnar (Slovenija, KK Adria Mobil) pa 40. Zmagal je Francoz Paul Lapeira. 

Članki iz rubrike