mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
3 14.04.2021 13:49:34

Kdo je največji favorit za osvojitev TOURA?! Roglič, Pogačar ali kdo drug? TO pravijo 'STAVNICE'!

Profimedia
Dirka po Franciji se bo letos začela 26. junija.

Ljubitelji kolesarstva že nestrpno pričakujejo enega od vrhuncev letošnje sezone – sloviti Tour de France, ki bo letos potekal med 26. junijem in 18. julijem, zmago pa bo branil slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar

Dobra dva meseca pred začetkom dirke je najbolj brana kolesarska spletna stran Cyclingnews objavila nekakšno 'stavnico' oziroma seznam največjih favoritov za zmago na Touru. Kot so zapisali v pojasnilu, so razvrstitev sestavili na podlagi rezultatov na zadnjih dirkah pa tudi iz prejšnje sezone. Tako so na prvo mesto uvrstili Primoža Rogliča, Tadeja Pogačarja pa na drugo.

"Po udarni predstavi na uvodnem kronometru je Roglič dirko vsaj toliko kot z nogami dobil tudi z glavo. V preteklosti je bil velikokrat žrtev kaotičnih razmer, tokrat pa jih je izkoristil sebi v prid. Ko je Brandonu McNultyju dovolil nositi rumeno majico na četrti etapi, je tvegal, a se mu je izplačalo," so prvo mesto Primoža Rogliča pojasnili na omenjenem portalu. Glede Pogačarja, ki je na zadnjem seznamu zasedel vrh lestvice, pa so zapisali, da je na drugo mesto padel tudi zato, ker naj bi razočaral na kronometru. "Skupno tretje mesto bi težko šteli za velik neuspeh, zagotovo pa je nekoliko pokvarilo Pogačarjev izkupiček z začetka sezone, ko se je zdel nepremagljiv," so še dodali.

Članki iz rubrike