Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.04.2021 13:00:10

Nove obtožbe na računa Armstronga: S poživili in ... Tu je dokaz, kako si je na dirkah še pomagal! (video)

Nekdanjemu ameriškemu kolesarju Lanceu Armstrongu so dokazali, da si je med sicer uspešno kariero pomagal z nedovoljenimi poživili, zdaj pa so vse glasnejše tudi obtožbe, da je zmage dosegal tudi s pomočjo tehnološkega dopinga. Jean-Pierre Verdy, nekdanji šef francoskega boja proti dopingu, je Armstronga obtožil uporabe motorjev na svojem kolesu.

Njegove obtožbe, ki jih je izrekel na francoski televiziji Stade 2, je s fotografijami na družbenih medijih – te kažejo Armstronga, kako z roko sega pod sedež in domnevno aktivira motor  podkrepil nekdanji kolesar in trener Antoine Vayer.


"Še vedno imam v glavi podobe gorske etape na Touru, ko so že vsi utrujeni, Armstrong pa se mirno odpelje naprej, kot da bi se etapa šele začela. Po etapi sem poklical strokovnjake in vsi so se čudili, kako je to mogoče. Nekaj je bilo narobe, taka predstava ni bila možna, čeprav mu je pomagal Epo. Verjamem, da ga je poganjal motor," je Verdyjeve besede za Stade 2 povzela spletna stran španskega dnevnika Marca.

Armstrong, ki je priznal zlorabo prepovedanih sredstev, je sicer na Dirki po Franciji zmagal sedemkrat, a so mu vse zmage odvzeli, črtali pa tudi vse njegove rezultate od leta 1999 naprej.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike