kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 10.04.2021 13:59:27

FUJ! Rivali SRAMOTNO UDARILI: Slovenija SVETOVNI REKORDER V DOPINGU, Pogačarjev trener ima ...

Profimedia
Danes bo na sporedu zadnja etapa kolesarske Dirke Po Baskiji.

Pred sobotno kraljevsko in hkrati tudi zadnjo etapo vodi Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates) in ima 23 sekund prednosti pred Primožem Rogličem (Jumbo-Visma). Tretji je z zaostankom 28 sekund Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), peti Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pa zaostaja 43 sekund. V soboto bo na vrsti še zadnja, kraljevska etapa.

Toda še pred tem se je začela gonja proti slovenskim kolesarjem, ki so jo sprožili v Kolumbiji. Čeprav Pogačarju priznavajo, da je trenutno eden najboljših kolesarjev na svetu, tamkajšnji Ciclicismo Colombiano piše o tem, da ima eden od njegovih trenerjev precej sporno kolesarsko zgodovino. Pri tem namigujejo na Andreja Hauptmana, športnega direktorja ekipe UAE Team Emirates in Pogačarjevega trenerja. Slednji je imel v preteklosti, podobno kot Rossano Brasi in Sergej Ivanov, v krvi visoko koncentracijo rdečih krvnih teles, ki je za 50 odstotkov presegla 'normalne' vrednosti. Pri tem se sklicujejo na pisanje BBC-ja.



Obenem pa so še dodali, da je francoski Le Monde objavil podatek, da je bilo v zadnjem desetletju zaradi dopinga suspendiranih osem od 19 slovenskih kolesarjev v World Touru. To je 42 odstotkov, kar pomeni, da je neslaven svetovni rekord prav v lasti Slovencev.

Kolumbijci skušajo s takšnimi stvarmi vnesti nemir v kolesarsko karavano in pokvariti velik slovenski dan. S podlimi igrami pa si verjetno želijo tekmece 'naščuvati' proti slovenskima kolesarjema, ki sta trenutno resnično pred vso konkurenco.

Članki iz rubrike