požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
2 08.04.2021 19:21:25

AHA! ZDAJ PA JE... ROGLIČ navedel razloge za PORAZ in izgubo RUMENE MAJICE: "Bili smo..."

Profimedia
Na dirki po Baskiji je slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) po četrti etapi izgubil rumeno majico vodilnega.

Pred zadnjima dvema etapama je Roglič drugi in za vodilnim Američanom Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates) zaostaja 23 sekund. Čeprav ni še nič izgubljeno, z razpletom četrte etape ni bil najbolj zadovoljen. "Če potegnemo črto pod etapo, smo bili na koncu malce na napačni strani," je za spletno stran moštva ocenil 31-letni Kisovčan in dodal: "To je bil nov zahteven dan s še enim strmim vzponom. Od samega začetka je šlo na polno, kolesarili smo na vso moč, preden se je nekaj ubežnikov odpeljalo. Upali smo, da bomo dobili etapo, saj je bil Jonas Vingegaard v zelo dobrem položaju, a se nam ni izšlo."
Roglič kljub slabšemu razpletu in dvomljivi taktiki moštva ostaja optimist. "V Baskiji se vsak dan dirka na skupno razvrstitev. Nič drugače ne bo jutri in v soboto. Še vedno je dovolj priložnosti na tej dirki," je sklenil slovenski as.

pogacar roglic
Profimedia


Da so s taktiko tvegali, je priznal tudi eden od športnih direktorjev Jumbo-Visme Nizozemec Frans Maassen. "Za nas je zaključek etape predstavljal kar veliko taktično tveganje. Imeli smo priložnost za zmago z Jonasom, a smo se dolgo borili za dober položaj v etapi. Na vzponu na Erlaitz je Jonas opravil odlično delo, nato pa v manjši skupini do cilja ni porabil veliko moči, a se mu v sprintu ni izšlo," je četrto mesto Danca ocenil Maassen.
"Ni nikakršne drame, ker smo izgubili majico vodilnega. Vse bomo storili, da jo v zadnjih dveh dneh dobimo nazaj," je še dodal športni direktor Jumbo-Visme.
V petek bo na sporedu razgibana etapa od Hondarribie do Ondarroe (160,2 km). V soboto bo na vrsti še zadnja, kraljevska etapa od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) s sedmimi kategoriziranimi vzponi.

Članki iz rubrike