Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 08.04.2021 18:29:25

KAAAJ? Ali je ROGLIČ NASEDEL taktiki POGAČARJEVE ekipe? POGAČARJEVE besede ne puščajo dvoma ...

Profimedia
Kaj se je zgodilo v četrti etapi Dirke po Baskiji, ko je moral Primož Roglič sleči rumeno majico vodilnega?

Španec Ion Izagirre (Astana) je zmagovalec najdaljše etape jubilejne 60. Dirke po Baskiji. Od Vitorie do Hondarribie (189,2 km) je v ciljnem sprintu ugnal rojaka Pella Bilbaa (Bahrain Victorious) in Američana Brandona McNultyja (UAE Team Emirates). Slovenski as Primož Roglič je izgubil vodstvo v skupnem seštevku, na vrhu je zdaj McNulty.
V skupni razvrstitvi je prišlo do številnih sprememb. Za McNultyjem je na drugem mestu Roglič (Jumbo-Visma), ki zaostaja 23 sekund, tretji je Rogličev moštveni kolega, Danec Jonas Vingegaard (+0:28), četrti Bilbao (+0:36), peti pa drugi slovenski as Tadej Pogačar (+0:43). Prvo deseterico loči 1:23 minute.
Vse kaže, da je bil Roglič 'žrtev' taktike ekipe UAE, za katero vozita tako Pogačar kot McNulty, oziroma je Roglič stopil v past, ki mu jo je pripravila konkurenčna ekipa. Morda je mislil, da ekipa UAE ne bo 'žrtvovala' Pogačarja, in Roglič je pazil predvsem na rojaka, ki je bil z njim v skupini. Toda kot kaže, so se pri UAE odločili za slepilni manever. 'Žrtvovali' so Pogačarja in v ospredje postavili njegovega pomočnika McNultyja, ki je izkoristil priložnost. Po izjavah iz tabora UAE sodeč, je bil ravno to slepilni manever za Rogliča, ki je uspel. Toda do konca je še vsaj ena izjemno težka etapa. V zadnji, sobotni etapi bo namreč ob sedmih kategoriziranih klancev.

"Nisem ravno pričakoval, da bom v rumeni majici. Bolj smo si želeli etapne zmage. V kolesarstvu se lahko zgodi vse. Upam, da bo jutri bolj enostaven dan, vsaj na papirju bi moral biti. Zadnji dan pa bo sledil ognjemet, zmagal pa bo tisti, ki bo imel več v nogah," je po dirki dejal 23-letni McNulty. "Pomembno je, da storimo vse, da obdržimo to majico. Če ne uspe meni, je naslednji v vrsti Pogačar. To je res dober položaj za zaključek dirke," je še taktično brezhibno predstavo moštva ocenil kolesar iz Phoenixa.

"Skušali smo nekako predvideti, kako se bo odvila etapa. Imeli smo McNultyja, ki je na zadnjem vzponu pokril napad Mikela Lande. To je bila zanj lepa priložnost, v drugem delu vzpona pred spustom pa se je odpeljal v manjši skupini z dobrimi kolesarji," je taktiko moštva po etapi razložil Pogačar.

"Sam sem zgolj nadzoroval pobege v drugi skupini, da bi McNulty prišel do rumene majice. Zelo sem zadovoljen. Lepo je biti v tej ekipi, toliko je dobrih kolesarjev. Za nas je doslej ta dirka zelo uspešna. Videli bomo, kako se bodo odzvali drugi. Mi imamo lepe možnosti. Brandon je v dobri formi in lahko osvoji to dirko," je še za konec organizatorju dejal 22-letnik s Klanca pri Komendi, za Val 202 pa je še dodal: "V 95 odstotkih je bilo vse tako, kot smo si zamislili. Nisem gledal Primoža, ampak na to, da bo Brandon prišel v cilj s čim višjo razliko, kar mu je uspelo. Ima rumeno majico vodilnega. Z našega vidika je bila taktika odlična. Dirka je v naših rokah, gremo optimistično v naslednje etape."

Značke: baskija, pogačar

Članki iz rubrike