Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 08.04.2021 17:02:20

NOROOO! NEEE, NO! Pogačarjev sotekmovalec SLEKEL ROGLIČA! Kaj sledi zdaj?

Profimedia
Na dirki Po Baskiji se je v na videz 'nepomembni' etapi zgodilo nekaj povsem nepričakovanega.

Četrta etapa po prelepi Baskiji ne bi smela biti ena tistih, ki bi premešala vrstni red na vrhu, kjer sta še danes zjutraj sedela Primož Roglič in Tadej Pogačar. Toda zgodilo se je drugače. Šesterica kolesarjev, med katerimi je bil tudi Američan Brandon McNulty, ki vozi v Pogačarjevi ekipi UAE, je pobegnila in ... Večja skupina, v kateri sta bila tudi Roglič in Pogačar, ni sledila ubežnikom, ki so si nabirali sekunde in ... In ušli so za debelih 49 sekund. Španec Ion Izagirre (Astana) je zmagovalec najdaljše etape jubilejne 60. Dirke po Baskiji. Od Vitorie do Hondarribie (189,2 km) je v ciljnem sprintu ugnal rojaka Pella Bilbaa (Bahrain Victorious) in Američana Brandona McNultyja (UAE Team Emirates). V skupnem seštevku je prišlo do številnih sprememb. Za McNultyjem je na drugem mestu Roglič (Jumbo-Visma), ki zaostaja 23 sekund, tretji je Rogličev moštveni kolega, Danec Jonas Vingegaard (+0:28), četrti Bilbao (+0:36), peti pa drugi slovenski as Tadej Pogačar (+0:43).

Tretjega slovenskega predstavnika na dirki, Jana Polanca, ni bilo v ospredju, potem ko je opravljal vlogo pomočnika Pogačarju in McNultyju.
Enaintridesetletni Roglič je tako po četrti od šestih etap ostal brez rumene majice, potem ko se je na vrhu zadnjega klanca odlepila manjša skupina. Slednje nato Roglič in Pogačar, kot najboljša v skupnem seštevku pred današnjim dnem, nista več lovila.
Nekdanji španski zvezdnik Alberto Contador je bil v neposrednem prenosu na španski televiziji presenečen nad pristopom moštva z vodilnim kolesarjem do današnje etape, saj je imela Jumbo-Visma takoj po vrhu vzpona na Erlaiz, okoli 20 km pred ciljem, na voljo tri kolesarje, a se je odločila, da Vingegaarda pusti v ospredje, v ozadju pa sta se v skupini vozila Roglič in še en od pomočnikov, Antwan Tolhoek.
Moštvo UAE Team Emirates s Pogačarjem in McNultyjem je z dvojno taktiko prišlo do skupnega vodstva, saj je McNulty kot tretji v etapi oblekel majico vodilnega. Roglič in Pogačar sta v cilj prišla z zaostankom 49 sekund.

Značke: baskija, roglič

Članki iz rubrike