Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.03.2021 17:55:48

Mohoriču spet ni uspelo, Saganu etapa

bahrain merida
Slovenski kolesar Matej Mohorič je tudi v šesti etapi dirke po Kataloniji z begom poskušal priti do uspeha, a mu še drugi zaporedni dan ni uspelo. Beg, ki je trajal od 12. kilometra in v katerem so bili poleg slovenskega tekmovalca ekipe Bahrain Victorious še štirje kolesarji, se je končal 22 kilometrov pred ciljem, ko je ubežnike ujela glavnina.

V zadnjih 20 kilometrih so sledili napadi posameznikov, 12 kilometrov je zasledovalcem na spustu ušel specialist za kronometer Francoz Remi Cavagna, toda ekipe, ki so računale na sprint, mu niso dovolile, da bi sam prišel na cilj. Pri lovljenju sta bili že ves dan najbolj aktivni ekipi Bora-hansgrohe in UAE Emirates, nemški ekipi se je na koncu obrestovalo, saj je sprint dobil trikratni svetovni prvak, Slovak Peter Sagan, ki je tako vknjižil prvo letošnjo in 115. zmago v karieri.


Drugo mesto je v etapi od Tarragone do Matara (193,8 km) zasedel Južnoafričan Daryl Impey, tretji je bil Kolumbijec Sebastian Molano.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno so na vrhu trije kolesarji ekipe Ineos Grenadiers, Britanec Adam Yates ima 45 sekund prednosti pred Avstralcem Richiejem Portom in 49 pred rojakom Geraintom Thomasom.

Članki iz rubrike