stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 14.03.2021 16:16:11

KAKŠEN CAR! Pogačar s silovitim napadom do občutne prednosti v skupnem seštevku!

Profimedia
Nizozemec Mathieu van der Poel je zmagovalec pete etape na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, modro majico vodilnega pa je po silovitem napadu ubranil Tadej Pogačar, prednost v skupnem seštevku pa občutno povečal. V etapi je sicer osvojil drugo mesto in pobral še šest bonifikacijskih sekund.

Dvaindvajsetletni Pogačar (UAE Team Emirates) je dan začel 35 sekund pred Woutom van Aertom (Jumbo-Visma) in Sergiom Higuito (EF Education-Nippo), pred sprintersko sedmo in kronometrom v osmi etapi pa ima zdaj minuto in 15 sekund naskoka pred van Aertom. Tretji je s tremi minutami zaostanka Španec Mikel Landa (Bahrain Victorious).

Etapa, ki je bila pisana na kožo specialistom za zahtevne enodnevne preizkušnje, je postregla s pričakovanim razpletom. Spočiti van der Poel (Alpecin-Fenix), v soboto v kraljevski etapi ni sodeloval v boju za skupno vodstvo, je napadel 50 km pred ciljem etape od Castellalta do Castelfidarda (205 km) in v cilj prek kar 18 krajših, a strmih vzponov rešil le 10 sekund naskoka pred Pogačarjem.



Slednji je večino časa vozil v selektivni skupini favoriziranih kolesarjev, silovito pa je napadel slabih 20 km pred koncem, ko je imel van der Poel skoraj tri minute prednosti. Do konca je 22-letnik s Klanca pri Komendi skoraj ujel van der Poela, a bolj pomembno je dejstvo, da je van Aertu, ki je končal na tretjem mestu, v etapi odščipnil kar 39 sekund.

V ponedeljek bo na sporedu predzadnja šesta etapa od Castelraimonda do Lido di Ferma (169 km). Namenjena bo sprinterjem in morebitnim ubežnikom.

Članki iz rubrike