oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 12.03.2021 15:55:20

JOJ, kako je ...!! Primož ROGLIČ do nove ZMAGE, način pa samo še BOLJ STRAŠI njegove tekmece!!! (VIDEO)

Profimedia
Primož Roglič z drugo etapno zmago na dirki Pariz - Nica do večje prednosti v skupnem seštevku.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je zmagovalec šeste etape na kolesarski dirki svetovne serije Pariz - Nica od Brignolesa do Biota (202,4 km). V zahtevnem zaključku, v katerem je pokazal svojo silovito premoč, je bil hitrejši od Francoza Christopha Laporta in Avstralca Michaela Matthewsa. V skupnem seštevku je še povišal prednost pred zasledovalci.

Šest ubežnikov danes ni imelo pravih možnosti, saj je glavnina vseskozi nadzorovala zaostanek, zadnjega med ubežniki pa ujela dva kilometra pred koncem, ko se je začel krajši vzpon.

V zaključku, ki je bil nekoliko prezahteven za klasične sprinterje, po dobrem kilometru je odpadel tudi Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step), je bil Roglič kot edini preostali predstavnik Jumbo-Visme vseskozi v ospredju in je sledil tiste, ki so narekovali ritem za svoje sprinterske kapetane.

Enaintridesetletni Kisovčan je v zadnjih nekaj sto metrih izkoristil zahtevnost zaključka (1,8 km, 5,5-odstotni naklon) in zanesljivo ugnal tekmece ter si priboril še deset bonifikacijskih sekund v boju za skupno zmago. Drugo etapno zmago na Pariz - Nici je proslavil z izbranko Loro in sinom Levom v ciljnem izteku.

"Družina je vedno dodatna motivacija, saj so moji največji navijači. Lepo je bilo imeti dobre noge in dobiti etapo," je dejal organizatorjem dirke po 49. zmagi v karieri.

Jubilejna petdeseta se mu nasmiha v naslednjih dneh, bodisi v preostalih dveh etapah bodisi v skupnem seštevku. V njem ima namreč Roglič zdaj 41 sekund naskoka pred lanskim zmagovalcem Maximilianom Schachmannom (Bora-Hansgrohe), tretji je po novem Španec Ion Izaguirre Insausti (Astana), ki zaostaja 50 sekund. Španec je tretje mesto prevzel, ko je zaradi padca odstopil Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates).

Etapa je prinesla kar nekaj težav tudi ostalim kolesarjem. Med drugim je po padcu odstopil eden najboljših sprinterjev, Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal). Tudi Roglič je imel še drugi dan zapovrstjo nekaj težav. Po lažjem padcu v četrtek, ko je ostal brez pomočnika Tonyja Martina, je danes v prvem delu etape zaostal zaradi predrte zračnice, a se hitro s pomočjo ekipe vrnil v glavnino.

"Celoten dan je bil zahteven, od samega začetka. Zato sem si mislil, da bi lahko poskusil na koncu, ko bomo vsi utrujeni. Zares je 'kul', dobiti takšno etapo. To je še nekaj novega zame in vesel sem, da mi je uspelo," je še dodal 31-letnik, ki se je v zadnjih letih specializiral tudi za zahtevnejše sprinterske zaključke.

V soboto bo na sporedu zaradi pandemije covida-19 spremenjena predzadnja etapa od Le Broca do gorskega cilja na Valdeblora la Colmiane v dolžini 119,2 km.

Ker je Nica pristala na rdečem seznamu, se bo v soboto namesto v Nici sedma etapa začela v Le Brocu, bo pa precej krajša, saj bi morala biti prvotno dolga 166,5 km. V nedeljo bo zadnja etapa potekala od okolice Le Plan Du Varja do Levensa, dolga pa bo 92,7 km, kar je prav tako precej manj od prvotno predvidene dolžine.

"To moramo sprejeti. Vseeno mi je, kakšne bodo etape. Za konec sta na vrsti dve zahtevni etapi, pričakujem pa eksplozivno dirkanje, saj sta zelo kratki. Osredotočen sem bolj nase kot na tekmece. Če bomo kot moštvo opravili svoje, bo vse v redu, moram le slediti tekmecem," je še zaključil vodilni v skupnem seštevku.

Značke: novo, roglic

Članki iz rubrike