Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.02.2021 13:45:17

Pogačar po drugem mestu v etapi tik pred skupno zmago v ZAE

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po peti od sedmih etap dirke po Združenih arabskih emiratih tik pred skupno zmago.

Danes je na 170 km dolgi trasi od Fudžajre do gorskega cilja na Džabel Džajsu zasedel drugo mesto in ubranil prednost v skupnem seštevku. Etapa je sicer pripadla Dancu Jonasu Vingegaardu. Štiriindvajsetletni Danec, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, ni bil nevaren v skupnem seštevku, favoriti pa so ga v zaključku etape spustili naprej. Med seboj so nato obračunali v ciljnem sprintu po 21,5 kilometra dolgem vzponu, najboljši med njimi pa je bil znova Pogačar. Tretji je skozi cilj pripeljal njegov najbližji zasledovalec Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers). Za Vingegaardom sta zaostala tri sekunde.

Dvaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi ima pred nadaljevanjem preizkušnje 45 sekund prednosti pred Yatesom, tretji pa je Portugalec Joao Almeida (Deceuninck-Quick-step), ki zaostaja minuto in 12 sekund.



Do konca dirke po ZAE sta sicer ostali še dve ravninski etapi, v katerih bodo favoriti morali paziti zgolj še na morebitni bočni veter, da ne bi prišlo do večjih razlik. Pogačarjevo moštvo UAE Team Emirates je na čelu z rojakom in pomočnikom Janom Polancem že danes zelo dobro ščitilo vodilnega na dirki.

V petek bo na sporedu 165 kilometrov dolga sprinterska etapa od Deire do Palm Džumejre. Dirka po ZAE se bo končala v soboto s sprintersko etapo po Abu Dabiju.

Značke: tadej-pogačar, zae

Članki iz rubrike