kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.02.2021 13:45:03

SIJAJNO! Slovenski šampion POGAČAR vrhunsko pripravljen, poglejte, kaj mu je uspelo že DRUGI DAN

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je po dveh etapah novi vodilni v skupnem seštevku dirke po Združenih arabskih emiratih. Na izjemno hitri 13 kilometrov dolgi kolesarski stezi po otoku Hudajrijat je bil sicer v kronometru pričakovano najhitrejši Italijan Filippo Ganna s časom 13:56 minute. Pogačar je na četrtem mestu zaostal 24 sekund.

Pogačar (UAE Team Emirates) je na prvem vmesnem času zabeležil tretji čas in bil osem sekund pred Portugalcem Joaom Almeido (Deceuninck-Quick-step) in 13 pred lanskim zmagovalcem Adamom Yatesom (Ineos Grenadiers). Za Ganno (Ineos Grenadiers) pa je 22-letnik s Klanca pri Komendi po polovici preizkušnje zaostal le 11 sekund.

V cilj je zmagovalec lanskega Toura prišel s časom 14:20, vsega 24 sekund za svetovnim prvakom Ganno, ki je traso prepeljal s povprečno hitrostjo 55,9 km/h, v cilju pa je bil 14 sekund boljši od Švicarja Stefana Bissegerja (EF Education-Nippo). Tretji je bil Danec Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) z zaostankom 21 sekund. Almeida je za Pogačarjem zaostal šest sekund, Yates pa 34.


V skupnem seštevku je tako vodstvo prevzel Pogačar, ki ima pred Almeido pet sekund naskoka, tretji pa je Italijan Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick-step) z zaostankom 18 sekund. Yates za Pogačarjem na petem mestu zaostaja 39 sekund.

Od preostalih slovenskih predstavnikov se je solidno odrezal tudi Jan Polanc (UAE Team Emirates) z 21. mestom. Lani tretji na državnem prvenstvu v vožnji na čas na Pokljuko je 13-kilometrsko traso opravil v času 14:45 minute. Za zmagovalcem je zaostal 49 sekund.

Specialist za sprinte Luka Mezgec je bil danes med počasnejšimi na 89. mestu, v cilj pa je prišel s časom 15:36 minute s povprečno hitrostjo natanko 50 km/h.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike