Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 22.02.2021 11:14:08

HUD UDAREC: Zmagal v prvi etapi v ZAE, zdaj pa mu je načrte prekrižal KOROANVIRUS!

Mathieu van der Poel
Profimedia
Kolesarsko moštvo Alpecin-Fenix zapušča dirko po Združenih arabskih emiratih, s katero se je začela svetovna serija. Razlog je pozitiven test na novi koronavirus enega od članov osebja, so sporočili organizatorji preizkušnje. Član Alpecin-Fenixa je tudi zmagovalec prve etape in vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Mathieu van der Poel.

Moštvo, ki je lani slavilo v seštevku profesionalne kontinentalne ravni, je odločitev o odpovedi nadaljnjega sodelovanja na dirki sporočilo po posvetu z organizatorji, so še zapisali v izjavi za javnost.

Kolesarji Alpecin-Fenixa so testiranje opravili po nedeljski prvi etapi, rezultat enega od članov osebja pa je bil v mehurčku pozitiven. Okužena oseba in vsi, ki so bili z njo v tesnem stiku, so že v samoosamitvi v skladu s protokoli in ukrepi organizatorjev dirke ter zdravstvenih organov v ZAE. Moštvo čakajo dodatna testiranja, do takrat pa bodo ostali v samoosamitvi.



Skupno vodstvo bo tako danes na 13 kilometrov dolgem kronometru po otoku Al Hudajrijat branil Nizozemec David Dekker (Jumbo-Visma), v nedeljo drugi v prvi etapi. Četrti je po novem v skupnem seštevku slovenski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki za Dekkerjem zaostaja štiri sekunde.

Pogačarjev moštveni kolega Jan Polanc in Luka Mezgec (Team BikeExchange) sta v nedeljo v cilj prišla z glavnino. Ta je za 23 kolesarji v vodilni skupini v etapi z močnim bočnim vetrom zaostala skoraj osem minut in pol.

Značke: zae, tour

Članki iz rubrike