nina susnjara Dobra karma

Znana Slovenka o snubcih: 'Strah me je, da se mi ...

mina miha1 Svet24.si

Najmlajši čuk se bo oženil

marjan sarec pl1 Reporter.si

»Janša še naprej lomasti po državi« - Marjan ...

slovenska policija, policijski trak, stop policija, mercator Svet24.si

Grozljivo odkritje v Novem mestu: v peči našli ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

EMA 2021 - Lea Sirk - foto - Adrian Pregelj Njena.si

Drzna Sirkova presenetila z dekoltejem

lanisek 21 pm Njena.si

Anže Lanišek po tretjem mestu poljub poslal sinu

ue
ue
0 11.02.2021 17:01:11

Organizatorji za Vuelto 2021 povlekli TOLE POTEZO! Če bo Tadej POGAČAR hotel zmagati, bo moral ...

Profimedia
Na letošnji kolesarski Dirki po Španiji ne bo parade šampionov v Madridu, ampak se bo boj za zmago odvijal vse do zadnjih metrov.

Dirka se namreč prvič po letu 2014 ne bo končala v Madridu, ampak tako kot leta 2014 v Santiagu de Compostela, kjer bo spet na sporedu kronometer, so sporočili organizatorji. Edina razlika od dirke pred sedmimi leti je dolžina zaključne vožnje na čas, leta 2014 je bila ta dolga dobrih devet kilometrov, letos pa se bodo morali kolesarji spopasti s 33,7 kilometra dolgo progo.

Dirka se bo s posamičnim kronometrom, dolgim osem kilometrov, začela 14. avgusta v Burgosu, končala pa 5. septembra, tudi letos bo štela 21 etap, v katerih bodo tekmovalci prevozili okoli 3300 kilometrov. Kar 11 etap bo gorskih, osem se jih bo zaključilo na vrhu vzpona. S prvim resnejšim klancem se bo karavana srečala v četrti etapi, prva prava gorska etapa pa bo sedma, poroča AFP.Najzahtevnejše gorske etape bodo ob koncu, prireditelji menijo, da bi lahko bila ključna 18., v kateri kolesarje čaka 15 kilometrov dolg vzpon na Alto del Gamoniteiru, kjer je naklonina od deset- do 12-odstotna. Kronometra bosta le v prvi in zadnji etapi.

Lani so morali črtati etape na Nizozemskem, Portugalskem in v Franciji, tudi letos dirka ne bo zapustila domovine. Zadnji dve leti je dirko dobil Primož Roglič, ki pa letos Vuelte nima v načrtu, zato pa jo ima lanski zmagovalec Toura in tretjeuvrščeni z Vuelte 2019 Tadej Pogačar.

Članki iz rubrike