Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.01.2021 14:31:50

ŠOK v Rogličevi ekipi!!! Zvezdnik OSUPNIL svet športa s ŠOKANTNO ODLOČITVIJO, da ...

Reuters
Tom Dumoulin nekaj časa ne bo kolesaril.

Nizozemski kolesar Tom Dumoulin je danes poskrbel za šok med privrženci ekipe Jumbo-Visma, za katero vozi tudi slovenski as Primož Roglič. Nizozemec se je namreč odločil za prekinitev kariere; zapustil je ekipne kolege na pripravah v Alicanteju in napovedal, da bo imel zdaj čas za premislek, ali si sploh želi nadaljevati tekmovalno kolesarstvo.

Novico je oznanil v pogovoru za spletno stran svoje ekipe, katere vodstvo mu je izrazilo podporo pri odločitvi. Uradno je Dumoulin vzel neplačan dopust, med katerim bo premislil, kako naprej.


"Odločitev sem sprejel včeraj. Ekipa me pri tem podpira, zato se počutim odlično, kot da bi mi z ramen zdrsnil sto kilogramov težak nahrbtnik. Zbudil sem se srečen. V času kariere sem poslušal druge, želel razveseliti ljudi okoli sebe, nikoli pa nisem našel časa zase, da bi ugotovil, kaj si želim sam," je v pogovoru za spletno stran razkril 30-letni Dumoulin.

Zmagovalec Gira leta 2017 se je iz Sunweba v Jumbo-Vismo preselil na začetku lanske sezone, v kateri se je vrnil po težki poškodbi kolena. Rogliču je pomagal do drugega mesta na Touru in zmage na Vuelti.

Novica o njegovi odločitvi Jumbo-Vismo postavlja pred številna pomembna vprašanja, med drugim tudi, kaj se bo zdaj zgodilo s sestavo ekipe za letošnje dirke. Dumoulina so namreč že razglasili za enega od kapetanov na Touru.

Članki iz rubrike