stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
4 19.01.2021 11:42:36

BUM! 'Rudar' Tadej POGAČAR je odgovoril na izjave iz ROGLIČEVE EKIPE, ki so šokirale svet: Te izjave so bile ...

Reuters
Pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma se pripravljajo na novo sezono.

Kolesarji se trenutno s svojimi ekipami pripravljajo na novo sezono in nove izzive. Še vedno pa med kolesarskimi navdušenci odmeva razplet letošnje Dirke po Franciji, ki jo je v velikem slogu na zadnjem kronometru dobil Tadej Pogačar. Mladi slovenski kolesarski zvezdnik je uprizoril enega od najboljših kronometrov na velikih dirkah in za sabo pustil rojaka Primoža Rogliča.


Pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma so pred tedni predstavili dokumentarni film o zakulisju dogajanja Dirke po Franciji, o razočaranju, ki ga je Roglič doživel s sobotnim kronometrom. Najbolj je odmevala reakcija Rogličevega moštvenega kolega Toma Doumolina. »Premagal nas je nekdo, ki se na kolesu drži kot rudar. Ne morem dojeti, kako je lahko … Pojma nimam, kako, za vraga, bi šel lahko sam še minuto in pol hitreje,« je bil šokiran Tom Dumoulin. "Ne morem verjeti. Dve minuti. To je ogromna razlika. V 36 kilometrih. Morali bodo izračunati, kakšna moč je potrebna za kaj takšnega. To je kolesarstvo na povsem drugi ravni. Enostavno ne morem razumeti. Če lahko tako kolesariš, potem bi moral z eno nogo dobiti vsako etapo. Rečeš 'grem' in greš ter zmagaš. Kaj, za vraga, so storili?" pa je Roglič delil prve vtise s šefom ekipe Richardom Pluggejem.

Zdaj se je za nizozemsko spletno stran Wielerflits na te reakcije odzval tudi Tadej Pogačar. "Te izjave so bile izgovorjene v afektu. Bili so razočarani. Kar sem tisti dan naredil, ni bilo nekaj izjemnega, zelo dobro sem se pripravil na kronometer, imel sem dober dan in tudi menjava kolesa je bila dobra," je odgovoril 22-letni Slovenec.

Članki iz rubrike