stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.12.2020 21:33:06

Izziv zvezd Almeidi in Swiftu, Rogliča presenetil Nemec

vszi
Sobotno drugo izdajo kolesarskega izziva zvezd sta dobila Joao Almeida med hribolazci in Ben Swift med sprinterji. Virtualnega tekmovanja, nad katerim bdijo organizatorji dirke po Italiji RCS Sport, se je udeležilo veliko število priznanih kolesarjev, tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, ki pa ga je v četrtfinalu ustavil Nemec Ben Zwiehoff.

Enaintridesetletni Kisovčan je tako izpadel že v prvem krogu, ko ga je ugnal motivirani Zwiehoff, sicer od prihodnjega leta novi član ekipe Bora-hansgrohe in specialist za gorsko kolesarstvo. Ta je nato v polfinalu ugnal še Kolumbijca Harolda Tejado (Astana), v finalu pa je bil od 26-letnega Nemca boljši Joao Almeida (Deceuninck-Quick-step), eno od presenečenj letošnjega Gira.


Osem hribolazcev se je pomerilo na znamenitem vzponu Stelvio, seveda v virtualni obliki, medtem ko so sprinterji tekmovali po podeželju Toskane. V še bolj zvezdniški zasedbi osmih sprinterjev je slavil Ben Swift (Ineos Grenadiers), ki je v četrtfinalu ugnal Nemca Pascala Ackermanna (Bora-hansgrohe), v polfinalu pa Belgijca Tima Merlierja (Alpecin-Fenix).

V finalu je bil boljši še od Francoza Arnauda Demara (Groupama FDJ). Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal) in Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step), za mnoge najboljša sprinterja v tem trenutku, sta izpadla v četrtfinalu.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike