tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 17.12.2020 09:07:07

Podpisal pogodbo! Tadej Pogačar tudi v prihodnji sezoni s SLOVENSKIM POMOČNIKOM

Profimedia
Slovenski kolesar Jan Polanc je v sredo tudi uradno podaljšal pogodbo z moštvom UAE Team Emirates, katerega član je tudi zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar. Osemindvajsetletni Kranjčan bo za dosedanjega delodajalca kolesaril vsaj do konca sezone 2021, je moštvo objavilo na družabnih omrežjih.

Gorenjec se je v letošnji sezoni izkazal predvsem kot pomočnik mlademu Pogačarju na dirki po Franciji, ki jo je nato 22-letnik dobil.

Na državnem prvenstvu v kronometru na Pokljuki je Polanc osvojil tretje mesto za Pogačarjem in Primožem Rogličem, kar je bila njegova najboljša posamična uvrstitev v letu 2020.



Osemindvajsetletnik je k moštvu iz takrat kolesarskega kluba Radenska prišel 1. avgusta leta 2013, ko je ekipa s profesionalno licenco tekmovala pod imenom Lampre-Merida. Dolgoletno zvestobo pa so vodilni možje nagradili z novo, enoletno pogodbo.

Polanc, eden od sedmih slovenskih kolesarjev v svetovni seriji, je v profesionalni karieri dobil tri preizkušnje, od tega dve na dirki po Italiji v letih 2015 in 2017, najboljši pa je bil še na DP v kronometru pred tremi leti.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike