kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
52 14.11.2020 09:14:24

ARMSTRONG UDARIL: Roglič, KAKŠNO SRANJE JE TO?! Če bi mene Slovenec PREMAGAL TAKO, bi ...

Profimedia
Lance Armstrong je s kolegi potegnil črto pod kolesarsko sezono.

V njegovem izjemno poslušanem podcastu The Move so se nekoč izjemni kolesarji na čelu s kontroverznim Američanom še enkrat ozrli na pred kratkim končano Vuelto in nasploh na celotno sezono, pri tem pa posebej izpostavili dejstvo, da je Primož Roglič Richarda Carapaza premagal zgolj zato, ker je dobil več bonifikacijskih sekund za visoke uvrstitve na etapah - na cesti pa je bil v resnici za nekaj sekund hitrejši Ekvadorec. 

Strinjali so se, da so taka pač pravila, ob tem pa izpostavili dve zadevi. Pod točko ena, da je zastrašujoče in navdušujoče, da je Roglič premagal Carapaza, čeprav je bil Slovenec daleč od prave forme, Ekvadorec pa morda celo na vrhuncu. In pa da je Južnoameričan pokazal ogromno športnega duha, ko je razplet dirke sprejel tako, kot ga je. Zavedajoč se, da veliko šteje tudi dejstvo, da si najhitrejši na najtežjih etapah in zato dobiš dodatne sekunde. 

"Ja, če pogledamo nazaj, je bil Roglič ta, ki je dobil daleč največ bonifikacijskih sekund. Toda zakaj? To pomeni, da je bil na tistih ključnih etapah, kjer se je spopadel z ostalimi favoriti iz skupnega seštevka, preprosto najmočnejši," je svoj pogled na  zasluženo zmago podal Bruyneel. Armstrong pa se je bolj osredotočil na Ekvadorca: "Če bi jaz izgubil tritedensko dirko na tak način, zaradi bonifikacijskih sekund, bi znorel, kakšno sranje je to! Na progi sem dokazal, da sem najboljši, sam bi bil besen zaradi takšnega razpleta, medtem ko je Carapaz vse to gosposko sprejel."




Članki iz rubrike