stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
20 08.11.2020 09:30:20

HUDE OBTOŽBE: To je bilo NEŠPORTNO, Roglič je Španijo osvojil zaradi MAŠČEVANJA?! Tu so podrobnosti ...

Primož Roglič je ubranil naslov na Dirki po Španiji, tamkajšnja kolesarska javnost pa je polna kritik na račun domače ekipe.

Kaj se je na Dirki po Španiji dogajalo v zadnjih kilometrih? Ali je slovenski šampion Primož Roglič v napetem boju za končno zmago prejel nešportno pomoč tekmecev?

To so vprašanja, ki si jih po sobotni etapi zastavljajo številni tamkajšnji ljubitelji kolesarstva, španska ekipa Movistar naj bi se tako enemu od favoritov maščevala za razhod, ki se je zgodil v vse prej kot prijateljskih odnosih.



Richard Carapaz je v zadnjih kilometrih precej pobegnil Rogliču, ki je imel pred predzadnjo etapo 45 sekund prednosti pred Ekvadorcem. Južnoameričanu je kazalo celo presenetljivo dobro, Slovenec prave pomoči moštvenih kolegov ni imel, v enem trenutku pa se je priključil kolesarjema španske ekipe. Enric Mas in Marc Soler sta močno pritiskala na pedala, brez dvoma je Roglič z njuno pomočjo pridobil kar nekaj dragocenih sekund in moči. Na koncu je v cilj prikolesaril kot deset in z zaostankom 21 sekund za Carapazom. Dovolj za končni uspeh. Toda ...

Ni jih malo, ki trdijo, da je bila to zelo nešportna poteza španske ekipe, za katero je pred manj kot letom dni vozil Carapaz. Znano je, da se strani nista razšli v najboljših odnosih, dogajanje v zaključku sobotne etape pa naj bi po mnenju mnogih to le še podkrepilo. Slovenec je vozil v zavetrju Movistarjevih kolesarjev, varčeval z močmi za zadnji napad in uspel. Izčrpana Španca je pustil za seboj, po mnenju mnogih pa naj bi ravno onadva odigrala eno ključnih vlog pri ubranitvi naslova slovenskega šampiona. Oziroma pri porazu 'osovraženega' Carapaza ...

Članki iz rubrike