Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
1 07.11.2020 19:06:22

TO JE PRAVI ŠAMPION! Primož Roglič po predzadnji etapi Vuelte PRIZNAL: 'Vsega nisem imel pod nadzorom!'

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v predzadnji etapi dirke po Španiji ubranil napade tekmecev in bo v Madridu v nedeljo drugič poziral z rdečo majico zmagovalca.

Tudi v predzadnji etapi Vuelte je Roglič trpel do cilja, a je ohranil dovolj prednosti, da je zadržal rdečo majico po napadu Ekvadorca Richarda Carapaza in drugič zapovrstjo slavil zmago na dirki po Španiji. Tekmeca sta si takoj po koncu etape športno segla v roko in čestitala za opravljeno na zadnji tritedenski pentlji sezone. "Vedno je lepo imeti razburljiv zaključek in tole je bilo zares razburljivo. Imel sem ravno dovolj prednosti, da sem lahko vozil v svojem tempu in sem vedel, da bo to zadostovalo. Na koncu se je dobro izteklo," je po koncu etape dejal Roglič, ki je v zadnjih kilometrih pošteno trpel, a verjel v končni uspeh.


"Vsega nisem imel pod nadzorom, ampak v takšnih trenutkih moraš ostati miren in opraviti, kar lahko," je dodal in pohvalil moštvo Jumbo-Visme, ki je taktično, tudi s kolesarjem v pobegu, Nizozemcem Lennardom Hofstedejem, vse opravilo, kot je treba. "Lennard mi je res pomagal, vsekakor dobrodošla pomoč v tistem trenutku. Še enkrat več je ekipa opravila odlično delo, še posebej, ker je šlo od samega začetka na Vuelti na polno. Zelo zadovoljen sem z osvojitvijo Vuelte. To je res lep zaključek sezone,"je še sklenil nasmejani slovenski kolesarski zvezdnik.

Richard Carapaz je bil kljub končnemu drugemu mestu zadovoljen s prikazanim v predzadnji etapi. "Zadovoljen sem s potekom Vuelte. Ves čas smo bili pri vrhu in se borili za zmago. Ganjen sem zaradi podpore v zadnjih tednih," je sprva dejal 27-letni član Ineos Grenadiers. Bil je presenečen nad taktiko svojega nekdanjega moštva Movistarja, ki je navidez pomagalo ekipi Jumbo-Visme in s tem Rogliču pri narekovanju ritma v današnji etapi. "Vsak pač skrbi za svoje interese. Na to nimam komentarja," je na kratko dodal Carapaz, ki je nato pokomentiral zaključek na Covatillo. "Poznal sem vzpon, opravil sem ga leta 2018 in točno sem vedel, kako se ga je treba lotiti. Tudi zaradi vetra. Zadovoljen sem z odločnim napadom v zaključku. Borili smo se po najboljših močeh. Sezona je bila zares spektakularna," je za organizatorja Vuelte sklenil na koncu drugouvrščeni Carapaz.

Članki iz rubrike