Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.11.2020 12:30:52

Roglič se je OGLASIL pred štartom ODLOČILNE ETAPE! Upam, da bo bolje kot ...

Profimedia
Na kolesarski dirki po Španiji danes poteka odločitev v boju za rdečo majico vodilnega in tudi končnega zmagovalca Vuelte. V najboljšem položaju se na zadnjo etapo podaja slovenski as Primož Roglič, ki bo skupaj z močno ekipo branil majhno prednost na zaključnem vzponu do smučišča Covatilla.

Predzadnja etapa Vuelte, v nedeljo bo na vrsti le še proslava ter sprinterski obračun v Madridu, bo danes potekala od Sequerosa do omenjene Covatille, dolga pa bo 178,2 kilometra.

Do cilja bodo morali kolesarji premagati natanko 4354 višinskih metrov in šest kategoriziranih vzponov. Najtežji bo zadnji, ki je posebne kategorije in meri 11,7 kilometra s povprečnim naklonom nekaj nad sedem odstotkov.

Enaintridesetletni Kisovčan ga še nikoli ni odpeljal, a verjame predvsem v močno ekipo. "Upajmo, da bo bolje (kot Angliru, op. STA)," je na vprašanje, ali bi mu utegnil današnji zadnji klanec bolj ustrezati kot tisti brutalno zahtevni na Angliru, dejal Roglič. Ta bo računal na pomoč predvsem Američana Seppa Kussa, Novozelandca Georga Bennetta ter mladega Danca Jonasa Vingegaarda in nizozemskega veterana Roberta Gesinka.


"Nikoli še nisem odpeljal tega vzpona. A kot sem že večkrat dejal, imamo močno ekipo in dali bomo vse od sebe," je za organizatorja Vuelte dodal Kisovčan.

Branil bo 45 sekund prednosti pred Ekvadorcem Richardom Carapazom in 53 pred Britancem Hughom Carthyjem, ki bosta glavna tekmeca na poti do druge skupne zmage zapovrstjo.

"Seveda je odvisno, s katere strani pogledaš, ampak zdaj imamo, kar imamo. Moramo dati vse od sebe in potem bomo videli, kaj bo to pomenilo," je o naskoku pred etapo sklenil Roglič.

Kolesarji bodo v cilj na Covatilli prišli okoli 17.15.

Članki iz rubrike