Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 04.11.2020 14:01:02

Resno OPOZORILO za Primoža ROGLIČA pred zaključkom VUELTE: to so največje PASTI, ki ga čakajo!

Profimedia
Slovenski kolesarski strokovnjak Martin Hvastija je prepričan, da bo Primož Roglič do konca Dirke po Španiji uspel ubraniti prednost in se bo še drugič zapored povzpel na najvišjo stopničko v Madridu.

Eden od najbolj prepoznavnih kolesarskih obrazov v Sloveniji Martin Hvastija je tako med Tourom kot tudi zdaj med Vuelto brez dlake na jeziku komentiral nastope slovenskih kolesarjev. Med drugim je pred kronometrom napovedal, da si bo Roglič privozil 40 sekund prednosti in se zmotil zgolj za sekundo.


A Hvastija je pred zaključkom izjemno previden in sploh ne evforičen. Med drugim je v intervjuju za STA spregovoril o tem, kako bi lahko nanj vplival razplet na Touru, ko ga je zadnji dan ugnal Tadej Pogačar. "Karakter odloča o tem. In Primož je tak tip karakterja, da ga te zadeve niso dotolkle, ampak je dobil dodaten motiv in voljo. To je pozitivno. Mislim, da ves njegov problem, ki ga je imel na Touru, izhaja iz tega, da je bil na koncu še vedno poškodovan zaradi padca na kriteriju Dauphine. Te poškodbe še ni povsem saniral in na kronometru je to prišlo do izraza. Ker to zdaj ve, je bilo tokrat lažje," je povedal Hvastija, sicer selektor slovenske reprezentance mlajših članov.

Napoveduje tudi, da bosta ključni petkova in sobotna etapa. "Ti etapi sta zahrbtni. Že petkova ni čisto nedolžna, a hkrati drži, da je zadnji klanec daleč od cilja. Kdorkoli bi želel kaj nadoknaditi v skupnem seštevku, bo moral že v petek narediti etapo težko in potem še v soboto do Covatille. Ne vem, ali je ta klanec tako zahteven, da bi lahko ogrozil Primoža," je prepričan Hvastija. Meni, da bo naklon zadnjega sobotnega klanca, nekaj nad 7 odstotkov, bolj pisan na kožo 31-letnemu Zasavcu. "Primož ima veliko moč, ampak tudi po kilogramih je nekoliko težji od specialistov zgolj za klance. Bolj ko je strm klanec, bolj se teža pozna. Saj ni pretežek, ampak tako pač je. Ima namreč precej hitrih mišičnih vlaken, ki so težka. Glede na podatke in profil tega zadnjega klanca mislim, da je dovolj položen, da bo Primož obvladal položaj," je zanimivo iztočnico ponudil nekdanji odlični kolesar.

Članki iz rubrike