902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

ku
ku
0 03.11.2020 12:37:11

Kakšna napoved slovenske legende: tudi ROGLIČ bo na kronometru trpel, od njega pa pričakujem, da bo ...

Profimedia
V torek bo na sporedu kronometer, na katerem bo Primož Roglič naskakoval rdečo majico in si poskušal privoziti čim večjo prednost pred zadnjimi etapami.

Pred torkovim kronometrom na Vuelti glavno vprašanje dneva ni, ali bo Primož Roglič spet oblekel rdečo majico, temveč to, kakšna bo njegova prednost pred najbližjimi zasledovalci. Trenutno slovenski zvezdnik za vodilnim Ekvadorcem Richardom Carapazom na drugem mestu zaostaja za deset sekund, jasno pa je, da je Roglič od Carapaza v kronometru veliko močnejši. 

"Vse ostalo kot suveren prevzem vodstva in prevzem rdeče majice s strani Primoža Rogliča bi bilo presenečenje. Tudi sam pričakujem, da bo od vseh omenjenih hitrejši za vsaj 40 sekund. Ob dejstvu, da je napovedan nasprotni, čelni veter, bodo vsi trpeli. Do izraza bosta prišla aerodinamičnost in položaj na kolesu. Primož je v primerjavi s tekmeci pri tem veliko boljši, tako da se sploh ne bojim. Na koncu je sicer kratek in strm zaključni klanec, a verjamem, da bo Roglič teh 10 sekund zaostanka preobrnil krepko, krepko v svojo korist. Potem tudi do Madrida ni več daleč," je v športni pogovorni oddaji MMC-ja povedal Martin Hvastija. 

Članki iz rubrike