testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sta
sta
0 27.10.2020 17:30:58

Woods unovčil priložnost za ubežnike. Roglič na cilju med prvo...

Profimedia
Kanadčan Michael Woods je zmagovalec sedme etape dirke po Španiji. V zaključku so ubežniki zadržali prednost pred glavnino, Kanadčan pa je bil za štiri sekunde hitrejši od Omarja Fraileja in Alejandra Valverdeja. V boju za rdečo majico ni prišlo do sprememb. Še naprej vodi Ekvadorec Richard Carapaz, slovenski as Primož Roglič je četrti.

Kisovčan ima 30 sekund zaostanka za lanskim zmagovalcem Gira. Med obema pa sta še drugi Britanec Hugh Carthy (EF Pro Cycling) in Irec Dan Martin (Israel Start-Up Nation), ki zaostajata 18 oziroma 20 sekund.

V sredo se to utegne spremeniti, saj bo na sporedu zahtevna osma etapa z gorskim ciljem na Alto de Moncalvillo. Preizkušnja se bo začela v Logronu, dolga pa bo 164 kilometrov. Zadnji vzpon je dolg 8,3 kilometra in zelo strm s povprečnim naklonom 9,2 odstotka.

Današnja etapa ni bila tako zahtevna, a je bila zanimiva od samega začetka. Glavnina je v ospredje pustila kar 36 kolesarjev, med katerimi je bilo kar nekaj nevarnih tudi za skupno razvrstitev. Zato je moštvo Ineos Grenadiers narekovalo močan ritem, številčnost skupine spredaj pa je botrovala zelo hitri etapi.

Prednost ubežnikov nikoli ni narasla na več kot tri minute, vznožje slovitega baskovskega vzpona na Puerto de Orduna pa je skupina z Woodsom, Frailejem in Valverdejem dosegla minuto pred glavnino.

Na vzponu (7,8 km, povprečni naklon 7,6 odstotka) so Ineos Grenadiers še stopnjevali ritem in močno razredčili skupino favoritov. Tokrat s sledenjem ni imel težav Roglič, ki je v zeleni majici najboljšega kolesarja po doseženih točkah zlahka sledil kolesarjem britanske ekipe, napadov pa med najboljšimi ni bilo.

Med kolesarji v begu, ki so imeli dovolj prednosti pred zasledovalci, so si ti sledili eden za drugim, tik pred vrhom je pobegnil Woods, za njim pa še španski veteran Valverde, Fraile ter Francoza Guillaume Martin in Nans Peters. Pred ostalimi ubežniki so si prikolesarili 30 sekund naskoka, kar je bilo dovolj, da se je peterica pomerila za etapno zmago.

V enem od številnih napadov v zadnjih 15 kilometrih je 1200 metrov pred ciljem močno pospešil Woods, poskusil je tudi Fraile, a Kanadčanu ni mogel slediti. Tretje mesto je osvojil Valverde, ki je bil od ubežnikov najboljši v skupnem seštevku, pridobil pa je eno mesto in je zdaj deveti z zaostankom dveh minut in treh sekund.

Roglič je skupaj s preostalimi favoriti v manjši skupini v cilj pripeljal kot 19. z zaostankom 56 sekund.

Značke: roglic, vuelta

Članki iz rubrike