Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.10.2020 19:03:25

Roglič je bil po zelo ZAHTEVNI ETAPI izjemno hvaležen, kar je JASNO IN GLASNO TUDI POVEDAL!

Profimedia
Irec Sam Bennett je zmagovalec četrte, 191 kilometra dolge etape kolesarske dirke po Španiji od Garraya do Ejea de los Caballerosa. Etapo je po pričakovanju odločil sprint glavnine, v katerem je Deceuninck-Quick Step nadaljeval s sprintersko prevlado, ki jo je kazal na dirki po Franciji.

Drugo mesto je zasedel Belgijec Jasper Philipsen, tretje pa Italijan Jakub Mareczko.

Primož Roglič (Jumbo Visma) je zadržal vodstvo v skupnem seštevku, držal se je v ospredju glavnine, na koncu pa zasedel 19. mesto. V skupnem seštevku ima pet sekund prednosti pred Ircem Danom Martinom.

Po treh gorskih etapah so na Vuelti do nekaj predaha prišli kandidati za končno zmago na čelu z Rogličem, a etapa še zdaleč ni bila tudi za njih. Bila je sicer ravninska, a je kolesarje motil veter, morali so biti previdni, da se ne bi razbila glavnina in da kdo ne bi ostal zadaj.


"Etapa je zaradi vetra zahtevala zbranost in pozornost. Še zdaleč ni bilo enostavno. A ekipa je opravila svoje, varovala me je po najboljših močeh, tako da bom še en dan nosil rdečo majico," je po etapi dejal Roglič.

Pomočniki so tudi v drugih ekipah odlično opravili svoje delo, ujeli tudi ubežnike, tako da presenečenj ni bilo, za zmago so se udarili sprinterski specialisti. Odlično formo v letošnji sezoni je potrdil Bennett, dobitnik zelene majice najboljšega po točkah že na Touru, ki ga je končal z etapno zmago na Elizejskih poljanah.

Odličen vlak Bennettove ekipe Deceuninck-Quick je sicer skoraj presenetil Philipsen, ki mu je večji del sprinta dobro kazalo, a Bennett ga je vendarle na koncu prehitel.

"Njegova akcija je bila eksplozivna. Nisem verjel, da ga bom lahko dohitel, a sem odlično pospeševal, hitrost se je večala in na koncu je zadostovala, da sem ciljno črto prečkal pred njim. Res sem bil močan, seveda pa moram pohvaliti tudi ekipo, ki mi je priborila odlično izhodišče. Računal sem, da mi bodo v vlaku pomagali trije, a nato smo se v pravem trenutku zbrali vsi. Res hvala fantom," je bil Irec zadovoljen s svojo močjo in pomočjo kolegov.

Značke: kolesarstvo, vuelta

Članki iz rubrike