Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 13.10.2020 12:08:03

Nov šok na GIRU: Od slovite dirke se poslavlja tudi ROGLIČEVA ekipa, tu so podrobnosti ...

Profimedia
Nizozemsko kolesarsko moštvo Jumbo-Visma se je kot drugo po Mitchelton-Scottu odločilo, da ne bo nadaljevalo Dirke po Italiji, so sporočili na družbenih omrežjih. Pred današnjim začetkom 10. etape je bil pozitiven na novi koronavirus član ekipe, Nizozemec Steven Kruijswijk.

Triintridesetletni Kruijswijk, za katero sicer dirka tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je bil eden od dveh kolesarjev, ki sta bila pozitivna po zadnjem svežnju testov, ki so jih opravili v nedeljo in ponedeljek na Dirki po Italiji, je sporočilo nizozemsko moštvo. Drugi je bil Avstralec Michael Matthews (Sunweb).

"Kruijswijk ne kaže simptomov covida-19, bil pa je zelo motiviran, da dobi letošnjo dirko. Novico o pozitivnem testu je prejel danes zjutraj, vsi ostali člani ekipe in osebja pa so bili po dveh testiranjih negativni, zaradi česar nadaljujemo z Girom," je na spletni strani sprva zapisala Jumbo-Visma.


Nekaj ur kasneje pa je odločitev spremenila in se ni pojavila na startu etape od Lanciana do Tortoreta (177 km).

Skupaj je zdravstveno in laboratorijsko osebje na Giru opravilo 571 testov med tekmovalci in ekipami, poleg dveh kolesarjev pa je bilo pozitivnih še šest članov osebja. Poleg štirih pozitivnih primerov pri Mitchelton-Scottu so po enega zabeležili v ekipah Ag2r La Mondiale in Ineos Grenadiers.

Avstralsko moštvo bi sicer po sedanjih protokolih organizatorja dirke (RCS Sport) nadaljevalo Dirko po Italiji, če bi zadostili vsem pogojem, a so se sami odločili, da odstopijo s preizkušnje. Podobno odločitev so zdaj sprejeli tudi Nizozemci.

Značke: jumbo-visma, giro, italija

Članki iz rubrike