Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.10.2020 10:04:33

HUD UDAREC: Ekipa slovenskega kolesarja zapušča sloviti GIRO, pozitiven tudi Rogličev moštveni kolega!

Profimedia
Avstralsko kolesarsko Mitchelton-Scott po štirih pozitivnih testih na novi koronavirus med svojim osebjem zapušča dirko po Italiji, so sporočili organizatorji Gira. Italijansko pentljo pa po pozitivnem testu na covid-19 zapušča tudi eden izmed favoritov, Nizozemec Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma).

Triintridesetletni član Jumbo-Visme, za katero sicer dirka tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je bil eden od dveh kolesarjev, ki sta bila pozitivna po zadnjem svežnju testov, ki so jih opravili v nedeljo in ponedeljek na dirki po Italiji, je sporočilo nizozemsko moštvo.

Kruijswijka tako ne bo startu današnje desete etape italijanske pentlje. Ime drugega kolesarja, ki je bil pozitiven na testu, še ni znano, gre pa za člana Sunweba. Pred tem je bil na Giru pozitiven tudi Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott), ki je moral že pred odstopom njegove ekipe predčasno končati Giro.


Skupaj je zdravstveno in laboratorijsko osebje na Giru opravilo 571 testov med tekmovalci in ekipami. Poleg dveh kolesarjev pa je bilo pozitivnih še šest članov osebja. Štirje pri Mitchelton-Scottu, ki kot rečeno zapušča italijansko pentljo, ter po eden v ekipah Ag2r La Mondiale in Ineos Grenadiers.

Vse posamično pozitivne osebe so bile izolirane od preostanka moštev po zdravstvenih protokolih Mednarodne kolesarske zveze, organizatorja Gira in italijanskih oblasti.

Danes bo na Giru sporedu 10. etapa od Lanciana do Tortoreta (177 km).

Članki iz rubrike