reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
3 07.10.2020 14:08:12

Mnogi so po TOURU udrihali po Primožu ROGLIČU, kar mu je naredila LEGENDA, je res nekaj IZJEMNEGA!

Profimedia
Izjemen opis Primoža Rogliča iz ust legendarnega Bradleyja Wigginsa.

Primož Roglič ima za sabo turbulenten mesec. Po tem, ko je zadnji dan Toura izgubil rumeno majico, po tem, ko smo videli najboljši kronometer Tadeja Pogačarja, je sledilo svetovno prvenstvo, po katerem so ga Belgijci napadli, ker ni pomagal svojemu moštvenemu kolegu, pa tista zmaga v zadnjih centimetrih na belgijski klasiki. 

Mnogi so po Touru udrihali po njem, po njegovi taktiki, ki naj bi po besedah mnogih strokovnjakov in tudi laikov vodila v pogubo. A to, kar je o Rogliču v svojem podkastu izjavil legendarni Bradley Wiggins, je nekaj izjemnega. Izjavil je, da je Roglič nekaj najboljšega, kar se je kolesarstvu zgodilo v zadnjih letih.

"Po Dirki po Franciji je na svojo stran zagotovo pridobil številne nove navijače, s svojim športnim odnosom, svojo odprtostjo, s tem, da se je pripravljen ponorčevati iz sebe. Še vedno gre za precej 'robotskega' kolesarja, saj so njegove poteze in način dirkanja zelo robotske, toda ta poraz na Dirki po Franciji ga je naredil človeškega. Nato pa je vse skupaj sprejel zelo viteško, znal se je smejati na svoj račun," je povedal Wiggins in dodal: "Potem pa je dobil dirko LiegeBastogneLiege. Kako se mu je vse skupaj vrnilo za poraz na Touru. Zdaj se mi je še bolj prikupil kot kadarkoli prej. Tudi če damo na stran njegove neverjetne fizične sposobnosti, je nekaj naravnost briljantnega za ta šport."

Članki iz rubrike