Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.10.2020 18:22:28
Deli članek:

NEPRECENLJIVO! Kakšna REAKCIJA Tadeja POGAČARJA ob zmagi Primoža ROGLIČA (foto)

Profimedia

Primož Roglič je zmagal na sloviti belgijski klasiki, dirki Liege–Bastogne–Liege in težko bi našli človeka, ki Primožu ne bi privoščili te zmage.

Dirka LiegeBastogneLiege je ena najbolj prestižnih dirk v svetu kolesarstva, videti pa je bila kot razširjeno prvenstvo Slovenije. Med peterico najboljših so bili na koncu kar štirje Slovenci  Roglič je zmagal, Tadej Pogačar je bil tretji in Matej Mohorič četrti. Vmes sta se zrinila Švicar Marc Hirschi, ki je bil na koncu drugi, Julian Alaphilippe pa je bila na koncu kaznovan in je osvojil peto mesto. 

No, svetovni prvak iz Francije ga je močno 'usral', še preden je izvedel, da je kaznovan. Slavil je namreč nekaj metrov pred ciljno črto in Roglič ga je v sprintu prehitel. Kamere pa so ujele Tadeja Pogačarja, zmagovalca Dirke po Franciji, ki se je v tisti sekundi, ko je Alaphilippe slavil, prijel za glavo in si verjetno mislil, kakšno neumnost je storil Francoz. Pogačar je iz ozadja namreč videl sprint Rogliča in se je lahko veselil nove slovenske zgodovinske zmage.