Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 28.09.2020 12:23:35

NORO, kaj je klubski kolega naredil ROGLIČU! Belgijci udrihajo po Slovencu, VAN AERT pa razkriva: Vozil je ...

Profimedia
Belgijska javnost je razočarana, ker Primož Roglič svojemu klubskemu kolegu ni pomagal do zmage na svetovnem prvenstvu.

V Belgiji je nedeljsko dogajanje na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva dvignilo ogromno prahu, ni malo takšnih, ki so prepričani, da bi njihov adut Wout Van Aert lahko slavil, če bi imel malce pomoči slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. Dejstvo, da je šlo za tekmo svetovnega prvenstva, jih prav nič ne gane, prepričani so, da bi Slovenec moral Van Aertu vrniti uslugo in mu v zadnjih kilometrih pomagati na način, kot je Van Aert Rogliču pomagal na Dirki po Franciji.

"Roglič bi mu absolutno moral pomagati, moral bi ga pripeljati do Alaphilippa, Van Aert pa bi v tem primeru lahko zmagal," je belgijskim medijem denimo povedal legendarni kolesar Eddy Planckaert. Julianu Alaphilippeju se je pobeg obrestoval in je na koncu sam pripeljal kot prvi v cilj, v ozadju pa se je za drobtinice pomerila skupina petih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Roglič in Van Aert. Slednji je bil na koncu drugi, v boju ena na ena z Alaphilippejem pa bi imel več možnosti za zmago.

S tovrstnimi očitki pa se belgijski kolesar in srebrni z nedeljske cestne preizkušnje je strinja, za belgijski Sporza pa je Rogliču in svojemu klubskemu kolegi stopil v bran pred rojaki. "Primož je vozil na meji. Bolje ne bi mogel. Po sedmih urah dirkanja ni več samo vprašanje želje, ampak tudi zmožnosti. Prepričan sem, da mi je Primož hotel pomagati, vendar je bil prav tako uničen kot smo bili vsi ostali člani v tej skupini. Mislim, da so tovrstni očitki sramotni. Primož se je res trudil, to lahko povem tudi sam in iz prve vrste," je iskreno dejal Van Aert.

Značke: van-aert, roglič

Članki iz rubrike