GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 27.09.2020 18:29:03

Primož Roglič po SP priznal: NE MOREM SE VESELITI, ker sem tako ... Te besede vam bodo DALE MISLITI!

Profimedia
Roglič: Malo mi je zmanjkalo, da bi bil z Julianom

Slovenska kolesarska reprezentanca je na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva po zaslugi Primoža Rogliča prišla do četrte najboljše uvrstitve v zgodovini tega tekmovanja. Tridesetletnemu Kisovčanu je v zaključku zahtevne dirke v italijanski Imoli nekaj malega zmanjkalo, da bi lahko pokril napad svetovnega prvaka, Francoza Juliana Alaphilippa.

Roglič je osvojil šesto mesto, s čimer je močno popravil dosedanjo najboljšo uvrstitev na cestnih dirkah na SP. Leta 2018 je bil v Innsbrucku 34. Roglič že ima kolajno s SP, saj je pred tremi leti v Bergnu osvojil srebro v kronometru.

Boljša od Rogliča sta bila doslej v zgodovini slovenskih nastopov na SP le zdajšnji selektor kolesarjev Andrej Hauptman in Zoran Klemenčič. Hauptman je edini slovenski kolesar s kolajno na cestni dirki, saj je leta 2001 v Lizboni osvojil tretje mesto. Leto kasneje sta bila v Zolderju Hauptman in Klemenčič četrti oziroma peti.

"Zelo težek krog in zahtevna dirka. Zelo sem zadovoljen s taktiko in z vsemi fanti, predvsem s tem, kako smo pristopili in oddelali dirko. Vsi so naredili svoj maksimum. Tudi sam, a na koncu mi je žal malo zmanjkalo, da bi lahko bil z najboljšim, z Julianom, ki je zmagal zasluženo. Veseli smo in ponosni, da smo dirkali tako, kot smo," je vtise za RTV Slovenija po 258,2 kilometra dolgi dirki dejal Roglič.

"Vesel sem in ponosen na to, kar smo naredili, ampak sem tako utrujen, da se še ne morem veseliti, saj nimam energije. Vesel sem, da smo s fanti prikazali, kar smo prikazali. Tudi šesto mesto je neverjetno, saj nihče od nas ne slovi kot specialist za enodnevne dirke," je dodal za Radio Slovenija.

Na zadnjem vzponu se česa več ni dalo storiti, pravi. "Nič kaj veliko ni ostalo. Vsi smo trpeli, vsaj jaz. Če bi kdo imel še kaj več, bi šel z njim, tako pa smo se morali zadovoljiti s tem, da smo ostali v ozadju. Najboljši pa je bil že spredaj," je razlagal 30-letni Kisovčan.

Ponosen je na slovensko kolesarstvo. "Nič ni podarjeno, za to se borimo. Trdo je vse prigarano in zasluženo. V ponos mi je, da smo lahko z vsemi fanti mi tisti, ki smo slovensko kolesarstvo pripeljali do sem, kjer je v danem trenutku. Lahko samo uživamo in upamo, da bo čim dlje trajalo," je dodal.

Prvi je od Slovencev napadel Pogačar. "Želeli smo narediti težko dirko, toda Belgijci so napad nevtralizirali. Jaz sem dal vse od sebe, ostali tudi. Dobro smo dirkali in lahko smo ponosni," je za javno televizijo dejal 22-letni zmagovalec Dirke po Franciji.

Dobrih 42 kilometrov pred ciljem se je Pogačar odpeljal skupini najboljših, kar je bil del slovenske taktike, ki so jo skovali med preizkušnjo. "Počutil sem se dobro, nisem pa se počutil za zmago. Pogovarjali smo se s fanti, da naredimo čim težjo dirko. Poskušal sem narediti selekcijo s pobegom. Na koncu sem ostal sam in poskušal iti čim dlje."

"Ko sem videl, da Belgijci ne reagirajo preveč, sem vedel, da bo težko. Nisem želel obupati, želel sem priti čim dlje, da bi bil kasneje še v pomoč, ampak na zadnjem vzponu sem bil čisto prazen," je še dejal mladi kolesarski zvezdnik, ki se mu sezona počasi izteka.

"Samo še največ tri dirke bom odpeljal. Počasi zaključujem, zato želim iztržiti, kar se da veliko iz te sezone," je zaključil kolesar UAE Team Emirates, ki se bo udeležil še treh belgijskih klasik v prihodnjih dneh in tednih. Najprej bo že čez tri dni dirkal na valonski puščici, nato sledi nastop na Liege–BastogneLiege (4. oktober), sezono pa bo sklenil 18. oktobra na Dirki po Flandriji.

Nastope slovenske reprezentance je ocenil tudi selektor. "Želeli smo narediti težko dirko, da bi bilo čim manj hitrih kolesarjev v zaključku. Tadej je po dogovoru z ostalimi reprezentanti začutil, da bi napadel krog in pol pred ciljem. Super napad, mogoče smo imeli smolo, da je bilo v prvi skupini preveč Belgijcev, a naredili smo težko dirko," je za RTV Slovenija razlagal 45-letni nekdanji kolesar.

Zelo zadovoljen je bil z Rogličevim nastopom, napovedal pa je boljšo slovensko prihodnost na enodnevnih dirkah. "Primož je bil super, z najboljšimi, šesto mesto je vrhunski rezultat, saj v zadnjih letih na enodnevnih dirkah nismo bili v ospredju. Verjamem, da bomo v prihodnje zmagovali tudi na njih," je zaključil slovenski selektor.

Značke: roglic, kolesarstvo

Članki iz rubrike