Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
6 27.09.2020 16:15:51

KAKŠNA DRAMA! Pogačar bežal za EPSKO ZMAGO, svet zadrževal dih, potem pa SE JE ZGODILO ...

Profimedia
Izjemno zanimiv razplet cestne dirke na svetovnem prvenstvu.

Izjemno dolg obračun, na katerem so premagali kar 5000 metrov višinske razlike, je prinesel veliko drame. Slovenski športni navdušenci so bili najbolj na trnih, ko je 40 kilometrov pred koncem na zadnjem vzponu predzadnjega kroga napadel Tadej Pogačar in fantastično bežal, pri čemer si je do začetka zadnjega kroga privozil 25 sekund prednosti. Kazalo je, da bo uprizoril nekaj podobnega kot na kronometru na predzadnji etapi Toura, svet je govoril o eni najbolj epskih zmag. 

Toda nato se je na prvem klancu kar naenkrat zgodilo. Slovenski junak Toura je v nekem trenutku preprosto ugasnil, zasledovalci so ga v trenutku ujeli in njegovega napada je bilo kar naenkrat konec. Epska zmaga je splavala po vodi, v igri za visoka mesta je ostal le še Primož Roglič, ki pa na zadnjem vzponu ni uspel narediti razlike. Ob pobegu Francoza Juliena Alaphilippa je Roglič ostal v majhni skupinici za njim, v kateri pa so bili sami odlični sprinterji. 

Alaphilippe se je v resnično velikem slogu odpeljal do zmage, v ozadju pa je za preostali odličji obračunala peterica.  Ves čas je obstajal strah, da je Roglič med njimi najslabši sprinter, kar se je izkazalo kot resnično. In res se je Roglič pripeljal kot zadnji od skupinice, skupno šesti. Imeniten uspeh, a seveda je sanjal več od tega. Mi pa z njim.  

Članki iz rubrike