Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.09.2020 21:28:03

Pogačarjev uspeh "prehitel" tudi Komendo

profimedia.si
Ljubitelji kolesarstva so zadnjo etapo francoske pentlje in prvo slovensko slavje Tadeja Pogačarja pospremili tudi zbrani v Komendi ob igrišču za osnovno šolo. Prireditev je pokazala, da uspeha ni pričakoval nihče, zato je dogodek minil v spontanem druženju navijačev.

Lepo nedeljsko popoldne je za komendsko osnovno šolo privabilo 150, morda 200 občanov, ki so ob glasnih zvočnikih, a na ekranu, kakršnega premorejo tudi v marsikateri hiši v občini, v živo spremljali prihod karavane na Elizejske poljane. Med najbolj zadovoljnimi pa je bil zanesljivo lokalni gostinec, ki je imel enega bolj živahnih dni v letu.

Na neorganiziranem druženju je zaplapolalo kar nekaj slovenskih zastav, peščica navijaških, za vzorec je bilo vidnih kolesarskih dresov, zato pa veliko rumenih majic vseh krojev in za domačine prepoznavne rdeče majice navijačev Tadeja Pogačarja.

"Vse se dogaja spontano. Tudi nas je presenetil, saj smo vsi pričakovali belo majico, ne pa rumene, in v soboto ni bil nihče pripravljen na tak razplet kronometra. Tudi mi smo glede na potek dirke navijali za Primoža Rogliča, tudi zato, ker je izjemen človek, kar je pokazal tudi s čestitko Tadeju neposredno po odločilni etapi. Ko je za vzorec lahko zadihal, je čestital tekmecu in prijatelju," je nepričakovano druženje in slavje v občini pokomentiral župan Slavko Poglajen.



Seveda tudi v občini razmišljajo, kaj narediti ob takem uspehu, a vse kaže, da bodo imeli čas kar do novembra, ko naj bi se Pogačar vrnil v domače okolje. Vmes ga čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Imoli, pa dirke v Belgiji in Luksemburgu. Tudi na občini še ne vedo, ali in kako je možno izkoristiti ta uspeh. "Res nas je presenetilo, saj o tem ni razmišljal nihče. Morda bomo imeli novembra spet samo eno prijetno spontano druženje," je še dejal Poglajen.

Občani se z obliko prireditve niso obremenjevali. Ob glasnem prenosu so bili vseskozi glasni tudi navijači z rekviziti, nekaj je bilo tudi izvirnih domislic, ki so poskrbele za številne fotografije. Morda je med najbolj posrečenimi rumena majica na konju, s katerim se je prikazal njegov lastnik. Veselja in druženja ni manjkalo, začelo pa se je že dan prej, ko je Komenda kot prva občina v državi dobila tudi rumeno krožišče, ki je v nedeljo zaslovelo na družabnih omrežjih.

Novembra pa odgovorne na občini verjetno čaka več dela, saj so navijači mnenja, da si Pogačar zasluži pravo dobrodošlico.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike