Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 20.09.2020 19:24:23

Kakšen CAR! Pogačar bo v ponedeljek praznoval ROJSTNI DAN! Tour kot največje DARILO? Njegov odgovor ŠOKIRA!

Profimedia
Prve besede Tadeja Pogačarja po končanem Touru.

Komaj enaindvajsetletni Tadej Pogačar je postal zmagovalec dirke po Franciji. Pogačar je tako potrdil vse rekorde, ki jih je neformalno dosegel že po sobotnem kronometru. Danes je uradno postal drugi najmlajši zmagovalec Toura, mlajši je bil le Henri Cornet davnega leta 1904.

Enaindvajsetletnik je postal prvi debitant po Francozu Laurentu Fignonu in letu 1983, ko je osvojil Tour. Obenem je postal sploh prvi kolesar, ki je oblekel rumeno majico najboljšega v skupni razvrstitvi, pikčasto za najboljšega hribolazca ter belo za najboljšega mladega kolesarja. Tako belo kot pikčasto majico uradno podeljujejo od leta 1975.

Tako kot v soboto, tudi danes ni mogel zbrati pravih besed ob osvojitvi Toura. "Neverjeto je, res noro. Tudi če ne bi bil prvi, če bi bil drugi ali zadnji, ne bi bilo nič. To pa je neverjetno. Ne morem opisati svojih občutkov," je povedal Pogačar in na kratko opisal še potek zadnje etape: "Danes je bil poseben trenutek z mojimi sotekmovalci, lahko smo se pogovarjali, ne le dirkali na polni, tudi vsi ostali so mi čestitali." 

Pogačar bo v ponedeljek praznoval 22. rojstni dan. Je bilo to najlepše darilo? "To je res najlepše rojstnodnevno darilo. Toda sicer nisem ravno oboževalec rojstnih dni."

Značke: pogačar, tour

Članki iz rubrike