Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 20.09.2020 19:01:27

Slovenija, veseli se!!! Tadej POGAČAR je postal KRALJ TOURA, to so prizori, ki pišejo ZGODOVINO slovenskega športa!

Profimedia
Tadej Pogačar piše zgodovino slovenskega športa.

Konec je. Za nami so trije nori tedni dirke po Franciji. Trije tedni neverjetnega boja, neverjetnih vzponov in podvigov. Ter neverjetnih preobratov. Končni zmagovalec pa: Tadej Pogačar. Slovenski mladenič, ki bo v ponedeljek praznoval svoj 22. rojstni dan. Mladenič, ki je z neverjetnim kronometrom v soboto ugnal svojega rojaka in prijatelja Primoža Rogliča. 

V nedeljo je Pogačar dočakal svoj veliki trenutek. Dan, ko so se mu priklonili in mu čestitali vsi rivali. Za konec etape po Elizejskih poljanah pa je sledil trenutek, ki ga je čakal. Še zadnjič je prečkal ciljno črto in užival v velikem zmagoslavju. 

Na dirki po Franciji sta bili odprti le še dve tekmovalni vprašanji, in sicer kdo bo osvojil zeleno majico najboljšega sprinterja ter kdo bo zmagovalec zadnje etape v francoski prestolnici.

Sedemkratni zmagovalec v tej razvrstitvi Slovak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) je moral prestol predati že po vmesnem sprintu, saj se je boju za zeleno majico odpovedal. Osvojil pa jo je Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step), ki je skozi vso dirko pridno zbiral točke in bil na koncu najhitrejši tudi na Elizejskih poljanah.

V boju za etapno zmago na Elizejskih poljanah, eno najbolj prestižnih v svetu kolesarstva, so se kot vselej pomerili najboljši sprinterji. Zadnji dan Toura sicer vedno kdo želi ubežati glavnini, a sprinterske ekipe ničesar ne prepuščajo naključju.

Prvič je bil na Elizejskih poljanah zraven tudi Mezgec. Po dveh drugih mestih je upal na presenečenje in zmago, a so bili ostali kolesarji boljši, sam pa je nekoliko zaprt na koncu osvojil 13. mesto.

Galerija
Značke: tadej-pogačar, tour

Članki iz rubrike