Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
3 19.09.2020 21:28:36

KAPO DO TAL, Pogačar!!! NORO PRIZNANJE: Veste, ROGLIČ JE BIL BOLJŠI, jaz pa...

Reuters
Slovenski kolesar Tadej Pogačar je po etapni zmagi v vožnji na čas, ki mu je prinesla zmago na dirki po Franciji, ocenil današnjo vožnjo za odlično. Ob tem pa ni pozabil na rojaka in dobrega prijatelja Primoža Rogliča, ki ga je z izjemno posamično predstavo v zadnjem hipu prehitel v skupni razvrstitvi najprestižnejše dirke na svetu.

"Roglič je bil najboljši kolesar čez celotno dirko, imel je odlično ekipo. Zelo ga spoštujem, je res dober prijatelj in tudi jaz čutim njegov poraz. A to je del dirkanja, vsi skušamo na koncu zmagati," je dejal 21-letnik s Klanca pri Komendi.

Kot je izpostavil, bi bil pred današnjo etapo srečen že z drugim mestom. "Nato je sledil odličen dan, Roglič pa je imel slabši dan, kar je bilo dovolj, da sem zmagal. Zelo sem srečen," je na uradni novinarski konferenci delil svoje občutke drugi najmlajši zmagovalec v zgodovini Toura.

Podobno je v pogovoru z novinarji razmišljal 30-letni Roglič, ki je povedal, da je danes bil slabši od mlajšega rojaka. "Vsekakor si Tadej zasluži to zmago. Jaz sem dal vse od sebe," je ocenil, pri tem pa ni mogel skriti razočaranja zaradi padca na drugo mesto.

"Razočaran sem, ni kaj. A na koncu dneva sem lahko ponosen z osvojenim drugim mestom," je dodal in se ob tem zahvalil svoji ekipi, ki mu je nudila izjemno podporo v zadnjih treh tednih.


Z zmago na svojem prvem nastopu na Touru se je Pogačar pridružil legendam te dirke kot so Belgijec Eddie Merckx in Francoz Laurent Fignon. Slednjemu je ta podvig kot zadnjemu kolesarju uspel leta 1983. Na novinarsko vprašanje o tem je rekel, da se prav dobro še ne zaveda pomena svojega dosežka.

"Danes nisem razmišljal o rumeni majici. A dejstvo je, da ekipa ni nehala verjeti vame, jaz pa sem danes dal vse od sebe," je povzel dogajanje v predzadnji etapi slovite dirke. Pri tem je izpostavil, da so se pri UAE Emirates več mesecev pripravljali na Tour in ob različnih padcih vedno ostali pozitivni.

"Priprave so bile dolge. Med zaprtjem zaradi pandemije smo opravili veliko delo. Tudi ob udarcih z izgubo Davideja Formola v drugem tednu dirke zaradi zloma ključnice se nismo vdali. Vedno smo našli način, vedno smo ostali pozitivni," je dejal Pogačar, ki je ob tem kot pomemben dejavnik izpostavil tudi zmožnost hitre regeneracije. "Pri tem se moram zahvaliti svojim staršem za gene."

Pogačar bo uradno zmago na francoski pentlji potrdil na nedeljski etapi od Mantes la Jolieja do Pariza, ki ne bo imela tekmovalnega pomena za najboljše v skupni razvrstitvi. Že konec naslednjega tedna pa se namerava udeležiti svetovnega prvenstva v Imoli.

Medtem je Roglič napovedal, da si bo po današnjem razpletu najprej vzel nekaj časa za razmislek. Pri tem ne dvomi, da bo hitro našel motivacijo za nove izzive. "Dejstvo je, da vedno želim biti hitrejši. To je moja motivacija. Tadej je danes pokazal, da gre še hitreje," je povedal.

Članki iz rubrike