Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
4 19.09.2020 07:48:10

KULTNI Brane Oblak z EPSKIM SPOROČILOM na Tour: Poglej, Pogačar, PUSTI ROGLIČU da...

alesfevzer.com & Profimedia
Brane Oblak je potrdil, da je edinstven.

Danes smo vsi Primož Roglič in Tadej Pogačar, danes smo vsi Slovenci na dirki Tour de France! Kronometer bo ura resnice, kronometer bo trenutek resnice, kronometer bo dal odgovor, kdo bo – najboljši. Da bo to Slovenec, ne dvomimo. Toda kdo? Primož Roglič, ki nosi rumeno majico? Ali pa "mulček" Tadej Pogačar v žepu skriva kaj nepredvidljivega?


V anketi, ki jo je objavil časnik Ekipa SN, je svoje mnenje podal tudi kultni, eden in edini ter predvsem edinstveni Branko Oblak. Eden najboljši slovenskih nogometašev vseh časov je prepričan, da bi moral slaviti Roglič, njegovo pojasnilo pa je nič drugega kot naravnost epsko.

"Tour doživljam tako kot vsi Slovenci, evforično, saj drugače ga ne moreš. Sem izredno zadovoljen in vesel. Tudi jaz sem kolesar, povprečen, več kot desetkrat sem prekolesaril pot od Ljubljane do Kopra in nazaj, tako da vem, kakšni napori so to. Vsa čast jima. Če treniraš, si ’notri’, in če vsi to zdržijo, pa na koncu odloča, kdo ima več kondicije, moči in kdo najboljšo glavo. Od prvega dne dirke to gledam in sem vsakič povsem preznojen. Tudi sicer jo spremljam že leta in leta. Ko sem bil mlad, sem občudoval italijanske kolesarje, Fausta Coppija in zbiral tudi njihove sličice. Oni so bili prva linija športa. Zdaj pa so v tem položaju naši kolesarji in smo vsi začudeni. Tako pač je. Na vsake ’kvatre’ se v Sloveniji rodijo dobri športniki. V košarki imamo dva ’norca’, Slovenija je v športu postala pomembna. Tu ni kaj," je povedal nekdanji nogometaš Bayerna, nato pa na vprašanje, kdo bo po njegovem slavil v Parizu, odgovoril: "Primožu in Tadeju bi sporočil, naj se lepo dogovorita. Eden je starejši, drugi mlajši in ve se, kdo ima prednost. Edina zadeva, ki bi jo sporočil, je, da naj skupaj pametno do konca odpeljeta dirko."

Članki iz rubrike